Спортивні новини Харкова | 04.07.2023

04.07.2023 16:37   -

Майстер спорту України міжнародного класу з вільної боротьби Володимир Кочанов вдруге цього року підкорив європейський п’єдестал. У березні в Бухаресті він став віце-чемпіоном континенту серед молоді U23, у першу неділю липня завоював бронзову медаль на юніорському чемпіонаті Європи у віковій категорії: “двадцять років”, що відбувся в іспанському Сантьяго-де-Компостела. Студент Харківського Національного університету імені Каразіна посів третє місце у вазі до ста двадцяти п’яти кілограмів, в якій виступали десять учасників. Кочанов провів три поєдинки. У стартовому – здолав Зураба Ромелашвілі з Грузії з рахунком – шість: нуль, у півфіналі поступився майбутньому володарю срібної медалі, азербайджанцю Юсіфу Дурсунову чотири бали. В битві за “бронзу” учневі заслуженого тренера України Миколи Чінцова та Святослава Хоменка протистояв фінський важковаговик Рупе Матіас Катая. Можливо, він перспективний борець і в майбутньому досягне великих успіхів, але в Сантьяго-де-Компостелі двадцятирічний харків’янин не дозволив йому проявити свої найкращі якості. Володимир Кочанов переміг – сім: нуль і удостоївся бронзової медалі чемпіонату Європи серед юніорів.

Збірна Харківської області – чемпіон України з регбі-7 у чоловічій Суперлізі. Харків’яни оформили титул де-юре та де-факто у третьому, заключному турі, який проходив у Києві. Для того, щоб зберегти за собою лідируючу позицію, їм достатньо було зайняти місце не нижче за четверте. Проте подібні розклади не для харківських регбістів, які завжди хочуть перемагати та привчили до цього не лише вболівальників, але й суперників. У групі підопічні Вадима Колишкіна розтрощили місцевий “Політехнік” – тридцять п’ять: дванадцять і львівський “Сокіл” – сорок п’ять: нуль. Переможну ходу вони продовжили у півфіналі, розгромивши “Кредо-63” (Одеса) з перевагою у чотирнадцять очок-двадцять чотири: десять. Фінальна гра з “Поділлям” із Хмельницького не мала значення для жодної з команд. Збірна Харківської області гарантовано стала чемпіоном, суперник забезпечив собі друге місце. Напевно для хмельницьких “сімочників” важливо було виграти останній матч головного національного турніру і, вони впоралися з цим завданням – двадцять шість: сім. Харківська команда, складена з гравців “Олімпу” та “Легіону XIII”, зазнавши єдиної поразки в сезоні, набрала в трьох турах сімнадцять очок і здобула золоті медалі. “Поділля” відстало на два пункти, РК “Кредо-63” із дванадцятьма заліковими балами замкнув трійку призерів чемпіонату України з олімпійського регбі-7.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Вихованці харківського клубу карате “ВАГР” Олександр Сагрунов та Максим Бугайов успішно виступили на третьому етапі Молодіжної Ліги у хорватському Поречі, який зібрав три тисячі спортсменів із шістдесяти дев’яти країн світу. Рекордна кількість учасників, широка географія та жорстка конкуренція, харків’ян розбодьорили. Сагрунов відзначив дебют на такому престижному та представницькому турнірі срібною медаллю у віковій категорії U12. Він посів друге місце у куміте у вазі до сорока п’яти кілограмів. На шляху до фіналу одинадцятирічний харків’янин виграв два бої. Суперника з Косово Олександр переміг із перевагою у два бали – п’ять: три, британського спортсмена здолав за рішенням суддів – хантей. У титульному поєдинку Сагрунов зустрічався з представником Чорногорії Веселіном Шкатарічем, поступився йому – нуль: три і посів друге місце. Для дебютного виступу – шикарний результат. Ще один учень старшого тренера клубу “Вагр” Рудика Сагрунова – Максим Бугайов став у Поречі бронзовим призером серед молоді. Студент Харківської Академії фізичної культури піднявся на п’єдестал у ваговій категорії до вісімдесяти чотирьох кілограмів. На груповому етапі він переміг суперників із Австрії, Польщі та Хорватії, не віддавши їм жодного балу. А сам заробив сім. КОсівському каратисту Мелосу Гаши Бугайов програв – нуль: три, залишився незадоволений і всю свою спортивну злість виплеснув у поєдинках за “бронзу”. Француза Боузу Беласрі Максим побив з рахунком – дев’ять: один, срібного призера молодіжного чемпіонату світу Вітомира Трайковські з Північної Македонії здолав з мінімальною перевагою – два:один. Тепер у його активі одна золота та дві бронзові медалі молодіжної Ліги Карате 1. Також цього року Максим Бугайов став чемпіоном Європи U21.

Одна срібна та дві бронзові нагороді – це підсумок виступу харківських лучників на другому етапі Кубка України, який відбувся у Львові і був присвячений пам’яті заслуженого тренера України Богдана Кокота. Усі медалі вони здобули в командних змаганнях. За крок від перемоги зупинилася чоловіча збірна області. Олімпійський чемпіон Віктор Рубан, бронзовий призер Олімпіади Олександр Сердюк та Микита Кравчук здолали команди Волинської та Сумської областей, а у фіналі програли господарям турніру – львів’янам – три: п’ять. Жіноча збірна, за яку виступали срібна призерка сіднейської Олімпіади Катерина Дубровіна, Дар’я Павліченко і Поліна Зверєва, показала третій р езультат. В півфіналі харків”янки поступилися другий збірній Львівській області в додатковій перестрілці – чотири: п’ять, у поєдинку за третє місце не залишили шансів сумчанкам – шість: нуль. Ще одну «бронзу» здобули майстри блочного лука – Вадим Головко, Олександр Соколов та Юрій Дорошенко. В індивідуальних баталіях кращій результат показав Рубан, який посів четверте місце. Павліченко та “блочники” Головко, Дорошенко, Олена Гриншпун та Тетяна Альшаєва зупинилися у чвертьфіналах. Загалом за нагороди другого етапу Кубка України змагалися сто сімдесят лучників з чотирнадцяти областей.

ОСТАННІ НОВИНИ