На Харківщині судитимуть колаборантку, яка організовувала псевдореферендум

11.09.2023 15:10   -
На Харківщині судитимуть колаборантку, яка організовувала псевдореферендум

Під час окупації Чугуївського району 58-річна жінка влаштувалась на роботу до окупаційної адміністрації. Про це повідомляє Інфосіті.

За даними слідства, колаборантка стала так званим «помічником начальника Вовчанського територіального управління». Жінка отримала завдання від «голови» псевдооргану влади щодо організації «референдуму» з метою приєднання територій Харківщини до рф.

Обвинувачена проводила агітаційну роботу серед мешканців Чугуївщини щодо обов’язкової участі в проведенні незаконного референдуму.

Так, під час перебування у селах Синельникове, Симонівка, Лиман, Графське колаборантка підшукувала серед місцевого населення осіб, згодних працювати на так званих виборчих дільницях.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Жінка розповідала людям, що для цієї роботи їм необхідно подати заяву про згоду кандидата на призначення членом виборчої комісії Харківської області, анкету, копію паспорта і документа про освіту кандидата, фотокартки, тощо.

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 58-річної жінки за фактами колабораційної діяльності та вчинення за попередньою змовою групою осіб умисних протиправних дій, направлених на зміну меж території України в порушення порядку, встановленого Конституцією України (ч. 1 ст. 14, ч. 5 ст. 111-1, ч. 2 ст. 110 КК України).

Наразі обвинувачена перебуває під вартою. Її судитимуть у Чугуївському міському суді Харківської області.

ОСТАННІ НОВИНИ