Атака на Харків, нові снаряди для України та магнітні бурі – головне на ранок 10 травня

10.05.2024 11:29   -
Друзі! Дуже просимо Вас підписатись на наш канал 🎥, поставити лайк 👍, та натиснути на 🔔, для того щоб першими отримувати сповіщення про нові відео. Також не забувайте коментувати. Дякуємо!

Цієї ночі окупанти атакували Україну дронами-камікадзе та ракетами. За даними Повітряних сил ЗСУ, ворог випустив десять ударних БпЛА типу «Shahed» та дві зенітні керовані ракети С-300/С-400 у напрямку Харківщини.

Військові звітують, в результаті бойової роботи знищено всі десять ударних БпЛА у межах Одеської, Миколаївської та Херсонської областей.

Внаслідок удару по житловому району Харкова постраждали двоє людей – дитина 11 років та 72-х річна жінка. За даними мера міста, зруйновано два приватні житлові будинки, сталася пожежа. Пошкоджено 26 будинків, вибито більше 300 вікон. Без світла залишились 80 абонентів, без газу – 4. Профільні служби працюють над ліквідацією наслідків.

Протягом доби окупанти атакували з артилерії та інших видів озброєння Харківську, Донецьку, Дніпропетровську, Запорізьку, Херсонську, Миколаївську, Сумську та Чернігівську області. За даними військових адміністрацій, є загиблі, поранені та пошкодження цивільної інфраструктури.

Перша партія снарядів, закуплених для України у рамках ініціативи Чехії, буде доставлена у червні. Про це повідомив президент Чеської Республіки Петр Павел. За його словами, обсяг першої доставленої партії складе 180 тисяч снарядів. Він додав, що також «вже є контракти на ще п’яти-шестизначну кількість снарядів».

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Німеччина придбає у США три установки HIMARS і передасть їх Україні. Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус на брифінгу у Вашингтоні. «У співпраці з американцями ми придбаємо для України три пускові установки HIMARS. Вони надійдуть зі складу збройних сил США і будуть оплачені нами», – оголосив голова Міноборони ФРН на зустрічі з журналістами.

Міненерго про підвищення тарифів на світло: це на стадії обговорення. Як пояснила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук, в уряді не виключають, що в Україні можуть зрости тарифи на світло. Цей варіант обговорюють, оскільки потрібні ресурси для наступного опалювального сезону. «Зараз, на жаль, з тими пошкодженнями, які є, прогнозується значний дефіцит протягом наступного опалювального сезону. Тоді можуть бути відключення і побутових споживачів», – зазначила посадовиця.

Потужний подвійний спалах на сонці: як повідомляють метеорологи Землю знову накриє магнітна буря. Спеціалісти зауважують, сонячні маси до Землі дійдуть у суботу, 11 травня. Максимальної сили магнітні бурі очікуються 13, 24, 27 травня, а після – з 1 по 3 червня. Тож попереджають метеозалежних уважно ставитись до власного самопочуття та мінімізувати активні навантаження.

ОСТАННІ НОВИНИ