Суд виніс вирок двом зловмисникам, які вчинили розбій у Харкові

10.05.2024 13:10   -
Суд виніс вирок двом зловмисникам за розбій у Харкові

9 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Такий вирок суд виніс двом молодикам, які у вересні 2022 пограбували будинок пенсіонера по вул. Квіткінській у Харкові, повідомляє Інфосіті.

На лаві підсудних опинилися молодики 25 та 23 років. Старший вже притягувався до кримінальної відповідальності.

У вересні 2022 року вони разом прийшли до одного з домоволодінь, розташованих у Харкові по вул. Квіткінська. Один зі зловмисників перестрибнув через паркан і відчинив хвіртку, щоб впустити свого спільника.

У будинку знаходився чоловік похилого віку, який лежав на ліжку. 25-річний рецидивіст почав його бити, від побоїв пенсіонер помер на місці.

Здобиччю нападників стали інструменти, загальна вартість яких складає декілька тисяч гривень.

Під час судового розгляду 25-річний чоловік намагався звалити вину на свого товариша, зокрема, заявив, що той шантажував, що у разі відмови пограбувати старого вб’є себе.

Натомість 23-річний зловмисник заявив, що коли він побачив, що його товариш б’є літнього чоловіка, то одразу втратив свідомість. А коли прийшов до тями, намагався відтягнути друга від потерпілого, але той вдарив його у ребро, тож довелось просто вибігти з будинку.

Суд визнав двох чоловіків винними у розбої (ч. 4 ст. 187 КК України), а одного з них — ще й за фактом умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 121 КК України). Їм призначено покарання у виді 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ