Голову Балаклійського райсуду звільнили з посади. Його звинувачують у держзраді

17.04.2024 10:10   -
Голову Балаклійського райсуду звільнили з посади - держзрада

Вища рада правосуддя ухвалила рішення про звільнення з посади судді Балаклійського районного суду Харківської області Володимира Купіна, якого обвинувачують у державній зраді, повідомляє Iнфосiтi.

Вища рада правосуддя ухвалила рішення про звільнення судді Балаклійського районного суду Харківської області Володимира Купіна на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

За версією слідства, голова райсуду у квітні 2022 року виїхав з Балаклії до окупованого м. Куп’янськ, де і почав будувати собі «кар‘єру» при російських загарбниках.

Він добровільно обійняв посаду «и. о. заместителя начальника управления – начальника отдела юридического сопровождения» у так званій «ВГА Харьковской области». На новій посаді зрадник надавав людям юридичні консультації щодо законодавства рф, а також схиляв їх перейти на бік ворога та співпрацювати з окупаційною владою.

“Такі дії судді в умовах збройної агресії росії, особливо з огляду на його правовий статус судді, голови суду та взяті ним зобов’язання, не мають жодних виправдань, є жахливими та катастрофічними для авторитету правосуддя. Вказане безумовно свідчить про порушення присяги судді, яку він склав Українському народові, порочить звання судді та підриває авторитет правосуддя”, – йдеться у висновку Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя.

Відомо, що Купін втік на територію рф, його оголошено у розшук. Обвинувальний акт щодо судді за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України), направлено до суду. Справу розглядає Червонозаводський районний суд м. Харкова.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ