Держреєстратора, який незаконно оформив право власності на комунальне майно Харкова, очікує суд

27.04.2023 09:45   -
Держреєстратор незаконно оформив право власності на комунальне майно Харкова

У Київському районному суді м. Харкова розглядатимуть справу державного реєстратора, який незаконно провів реєстрацію права власності на приміщення громади Харкова вартістю понад 2,4 млн грн. Про це повідомляють Харьковские известия.

Ще у жовтні 2019 року державний реєстратор однієї із сільських рад Богодухівського району Харківської області зареєстрував за фізичною особою право власності на нежитлові приміщення, розташовані по вул. Автострадна набережна в Харкові, які належать Харківській міській територіальній громаді.

Реєстрацію права власності обвинувачений провів незаконно — без наявності відповідних правовстановлюючих документів, у тому числі рішення уповноваженого органу щодо передачі об’єкта комунальної власності у приватну власність.

У результаті незаконних дій держреєстратора з власності Харківської міської територіальної громади неправомірно вибули приміщення вартістю понад 2,4 млн грн.

Державного реєстратора судитимуть за фактом зловживання своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, вчиненого повторно, що спричинило тяжкі наслідки інтересам держави (ч. 3 ст. 365-2 КК України).

ОСТАННІ НОВИНИ