У Каразінському виступив засновник компанії Alibaba Group мільярдер Джек Ма

08.11.2019 09:44   -
Автор:
Цього року бізнесмен залишив посаду голови ради директорів Alibaba Group та став пенсіонером. Він сказав, що зробив це для того, аби давати шанс молоді реалізовувати себе. Зараз це дозволяє йому подорожувати та присвячувати свій час спілкуванню з молоддю, зокрема зі студентами.
Лекція Джека Ма тривала менше часа, але він встиг поділитися не тільки секретами свого успіха, а й спрогнозував зміни у бізнесовому середовищі з приходом нових поколінь та поділився своїм баченням щастя.
«Не гроші, не репутація та не сила роблять вас щасливими. Щасливими вас роблять кохані люди. Коли вони щасливі — ви щасливі також», — розповів підприємець Джек Ма.
Бізнесменам-початківцям Джек Ма нагадав, що власна справа — це спочатку багато проблем: «Ви відмовляєтеся від стабільного доходу, лікарняних і річних бонусів. Ви маєте працювати, працювати, багато працювати». Він зауважив, що його батько працював 18 годин на добу 7 днів на тиждень. Натомість наше покоління працює 9 годин в день 5 днів на тиждень, і всі вважають себе дуже зайнятими.
Також підприємець порадив гідно оцінювати конкурентів та загрози вашому бізнесу, не забувати готувати собі зміну і працювати з тими, чиї професійні навички вище ваших.
Ще Джек Ма порадив не змішувати бізнес і політику: «Капітал – бочка з порохом, а політика – запалений сірник. Якщо ви спробуєте поєднати одне з іншим, наслідки будуть досить передбачуваними».
Це перший візит Джека Ма до України, а Харків — перше місто, яке він тут побачив.
Сьогодні Джек Ма має виступити на Київському міжнародному економічному форумі.