В оперному відкрилася фотовиставка учасників проєкту «Харків – місто талантів». ФОТО

08.11.2019 09:30   -
Автор:
Автори світлин – учасники соціального проєкту «Харків – місто талантів», який стартував у Харкові 31 липня. Протягом 2,5 місяців вони вивчали мистецтво фотографії та фотошопа, вчилися знімати і монтувати відеоролики і сьогодні презентували результати своєї роботи.
У відкритті виставки взяли участь директор Департаменту праці та соціальної політики Лариса Болгова, керівник проєкту Оксана Бакуменко, а також його учасники та запрошені гості.
«Велика честь для нас брати участь у таких проєктах. Сьогодні ми бачимо приголомшливий результат нашої з вами спільної роботи, який заслуговує на найвищу оцінку і похвалу. Ви поринули у новий світ, для вас відкрилися нові горизонти і можливості. Я впевнена, що цей проєкт привніс у ваше життя яскраві фарби і друзів. Я вас вітаю з цим досягненням і сподіваюся на подальшу співпрацю», – зазначила Лариса Болгова.
Всього в проєкті взяли участь 50 осіб, серед яких – інваліди-візочники і люди з порушеннями опорно-рухового апарату. Сьогодні вони представили близько 200 світлин – портрети, пейзажі та натюрморти.
«У своїх роботах мені дуже хотілося показати красу, таємничість Харкова і любов до рідного міста. Насправді цей проєкт дав нам класну базу і багато нових знайомств. Також дуже допомогла робота з психологом, який допоміг усвідомити, що не потрібно приховувати свої таланти, а навпаки – їх потрібно розвивати і правильно ставити цілі», – зазначила одна з учасниць Христина Кузьмінова.
Навчали мистецтву фотографії учасників проєкту професійні фотографи. Одним з них став фотохудожник, член Національної спілки фотохудожників України Володимир Лелюк. Він навчав технічним нюансам роботи в студії, пояснював, як правильно виставляти світло і робити фотопортрети. Фотограф зазначив, що працювати з учасниками проєкту було не тільки приємно, але і легко.
«Це люди не з обмеженими можливостями, а з величезними здібностями. Вони мене приємно здивували: я знав, що вони зроблять фотографії, але що настільки хороші, не очікував. І цей проєкт, на мою думку, – один з кращих реалізованих в місті. Адже неважливо, чи будуть вони в подальшому працювати фотографами, головне – вони відчували увагу до себе і отримували кайф від цієї роботи, забувши про свої труднощі», – підкреслив фотограф.
Нагадаємо, проєкт «Харків – місто талантів», ініціатором якого виступила громадська організація «Червона Рута», став одним з переможців Бюджету участі і реалізується за підтримки Департаменту праці та соціальної політики.
«Мені і моїй команді дуже приємно, що цей проєкт втілений у життя, а його учасники знайшли не тільки нове покликання і натхнення, а й нових друзів. Я хочу подякувати керівництву Департаменту праці та соціальної політики за те, що повірили в мене, допомагали і направляли нас», – сказала керівник ГО «Червона Рута» Оксана Бакуменко.
В ході відкриття виставки відбувся аукціон, в рамках якого гості мали можливість придбати вподобані роботи.