У Харкові затримано групу осіб, які оптом закупали метадон в інтернет-крамниці, а потім збували наркотик через «схованки-закладки»

02.10.2019 17:32   -
Автор:
Під час досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст. 307 (незаконне придбання, зберігання, перевезення з метою збуту та збут наркотичних засобів) Кримінального кодексу України, співробітниками Нацполіції проведено комплекс гласних та негласних слідчих (розшукових) дій та встановлено і в подальшому затримано осіб, які займалися збутом наркотичних засобів на території м. Харкова.
Крім того встановлено, що отримання наркотичних засобів, а також їх замовлення відбувалось безпосередньо в інтернет-крамниці, де оптом купувались наркотичні засоби та у подальшому учасники групи збували наркозасоби у роздріб шляхом так званих «закладок» чи під час особистої зустрічі з покупцем.
25 вересня 2019 року під час проведення обшуків у осіб, причетних до вчинення злочину, вилучено наркотичні засоби – метадон, розфасований у 14 полімерних пакетів для подальшого збуту, близько 100 пігулок димедролу, грошові кошти у сумі 4600 гривень, 20 доларів США, 10 євро, 1800 російських рублів, електронні ваги, чорнову документацію, а також засоби зв’язку, які використовувались під час здійснення збуту наркотичних засобів та за допомогою яких відбувалось спілкування між учасниками угруповання та споживачами.
На теперішній час поліція затримала 38-річного та 45- річного харків’ян, раніше судимих за аналогічні злочини. Їм оголошено про підозру за ч. 2 ст. 307 та ч. 1 ст. 321(незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) Кримінального кодексу України. Відносно підозрюваних районний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування триває.