Харківські лікарні готові до опалювального сезону

02.10.2019 17:24   -
Автор:
Про це сьогодні, 2 жовтня, на засіданні постійної комісії з питань соціального захисту та охорони здоров'я Харківської міської ради повідомив директор Департаменту охорони здоров'я Юрій Сороколат.
За його словами, Департаменту охорони здоров'я підпорядковані 72 лікувальні установи – лікарні, поліклініки тощо. З метою забезпечення своєчасної та якісної підготовки закладів охорони здоров'я до роботи в осінньо-зимовий період ще в березні був підписаний наказ і розроблений план відповідних заходів.
Так, до 30 вересня були підготовлені і здані в експлуатацію всі опалювальні системи. Крім того, у 30 лікувальних установах відремонтували мережі водопостачання і водовідведення протяжністю 10 тис. п. м, понад 5 тис. п. м електромереж.
Як повідомив директор департаменту, під час підготовки до зими в лікарнях замінили 366 віконних блоків, чотири прилади обліку теплоносія; капітально відремонтували майже 7 тис. кв. м покрівель і чотири вхідні групи. Також виконали капітальний ремонт приміщень на суму понад 12,7 млн ​​грн.
Юрій Сороколат зазначив, що всі першочергові і основні роботи, які стосувалися підготовки лікувальних закладів до роботи в осінньо-зимовий період, виконані. Крім того, у всіх закладах охорони здоров'я вжито необхідних заходів пожежної безпеки.