У 2023 році харківські спортсмени вибороли 435 медалей на міжнародних змаганнях

17.04.2024 17:40   -
Спортсмени Харківщини вибороли 435 медалей на міжнародних змаганнях

Зокрема, 153 медалі спортсмени Харківщини здобули в олімпійських видах спорту, 233 – в неолімпійських видах та 49 – серед спортсменів з інвалідністю. Про це повідомляє Iнфосiтi з посиланням на начальника Управління у справах молоді та спорту ХОВА Костянтина Ананченко.

«Сьогодні лишається рівно 100 днів до початку ХХХІІІ літніх Олімпійських ігор, які пройдуть у Парижі. Це визначна подія і для України, і для харківських спортсменів. Варто зазначити, що згідно з рейтингом Міністерства молоді та спорту України з олімпійських та неолімпійських видів спорту за 2023 рік Харківська область посіла друге місце після Київщини. Це дуже гідний спортивний результат», – розповів Костянтин Ананченко.

Так, за результатами чемпіонату світу з водних видів спорту Україна здобула олімпійську ліцензію в артистичному плаванні у дуеті. Наразі ще тривають змагання в інших видах спорту, за результатами яких спортсмени Харківщини мають шанс потрапити на Олімпійські ігри.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Окрім досягнень з артистичного плавання, в 2024 році є перемоги на чемпіонаті Європи з важкої атлетики серед чоловіків та жінок, де Каміла Конотоп здобула три золоті медалі, Петро Заліпський став срібним призером у ривку, а Світлана Самуляк виборола «золото», «срібло» та «бронзу». Також Світлана Самуляк посіла третє місце на Кубку світу з важкої атлетики. Ярослав Фільчаков здобув «бронзу» на чемпіонаті Європи з греко-римської боротьби. Харків’янки Поліна Бугрова та Євгенія Кантемир – бронзову нагороду міжнародного турніру з бадмінтону «Uganda International Challenge 2024». Спортсмен Харківської області Степан Кінаш отримав «срібло» юніорського чемпіонату світу з біатлону. А ще спортсмени Харківської області здобули три золоті та дві бронзові медалі Кубка Європи з сумо.

Начальник Управління у справах молоді та спорту ХОВА наголосив, що попередньо на відновлення об’єктів спортивної інфраструктури, які пошкоджені або зруйновані через агресію рф необхідно кошти у сумі 1,1 мільярда гривень.

ОСТАННІ НОВИНИ