Ставлення до професійної освіти в країні значно зміниться

20.08.2019 10:05   -
Автор:
“Ми хочемо кардинально змінити ставлення для цієї ланки освіти. Через тісний зв’язок з ринком праці, запровадження програм дуального навчання, співпрацю з роботодавцями, оновлення матеріально-технічної бази, через короткотермінові програми, які допомагатимуть оволодіти частковою кваліфікацією – певним сегментом професії, який зараз найбільше потребує людина”, – наголосила міністр під час Всеукраїнської серпневої конференції.
Щоб реформа профосвіти спрацювала, потрібні потужні інвестиції – їх Україна отримає в межах спільного проєкту з ЄС EU4Skills. Він передбачає грант на розвиток профосвіти у розмірі 58 млн євро.
Нагадаємо, заклади профосвіти, які матимуть недоукомплектовані групи для навчання за кошти регіонального або державного бюджету, можуть продовжити прийом заяв до 1 жовтня. Йдеться про набір на окремі професії або спеціальності в межах ліцензованого обсягу закладу.
Загалом цього року було виділено 123 тис 315 бюджетних місць, на яких вступники можуть безоплатно отримати професійну освіту. З них 109 249 місць – це регіональне замовлення, 14 066 – держзамовлення, зокрема 7 287 – за професіями загальнодержавного значення.