"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

СБУ оголосила підозру у держзраді Павлу Онищенку «Потону»

СБУ оголосила підозру у держзраді Павлу Онищенку «Потону»

Співробітники Служби безпеки України оголосили підозру у державній зраді та низці інших злочинів ватажку харківської громадської організації “ПОТОН” Павлу Онищенку. Про це повідомляють Харьковские известия.

За даними слідства, 37-річний Онищенко добровільно переїхав до країни-агресора, звідки систематично публікував у соціальній мережі “ТікТок” та в Youtube матеріали із виправдовуванням збройної агресії рф проти України та із закликами до насильницького захоплення державної влади.

У своїх публікаціях він, зокрема, розповсюджував наративи російської пропаганди, на кшталт: “москва и Киев один народ”, “Денацификация в Украине”.

Протиправний характер публікацій підтвердила судова лінгвістична семантико-текстуальна експертиза мовлення, яку зробив Інститут судових експертиз ім. Бокаріуса.

Нагадаємо, у березні минулого року суд звільнив Павла Оніщенка з-під варти під особисте зобов’язання. Зловмисник обіцяв стати на захист країни у лавах ЗСУ, проте втік з України. Із вересня 2022 року він перебуває у розшуку.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили зловмиснику про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

Тривають комплексні заходи для розшуку зрадника та притягнення його до відповідальності за злочини проти України.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.