Постраждалі від війни підприємства Харківщини зможуть отримати до 150 млн грн

17.10.2023 17:30   -
Кредити для постраждалих від війни підприємств Харківщини

Підтримку підприємництва у Харківській області, зокрема дію доступних кредитів для бізнесу, що постраждав внаслідок російської агресії, обговорили на апаратній нараді у ХОВА. Про це повідомляє Інфосіті.

За ініціативи Харківської ОВА при підтримці Першої віцепрем’єр-міністерки України – Міністерки економіки Юлії Свиридиенко до програми доступних кредитів «5-7-9%» було внесено зміни відповідно до постанови Кабміну № 28 в частині розширення механізмів підтримки бізнесу.

Відтепер кредитний ліміт для підприємств, що зазнали руйнувань і здійснюють діяльність на деокупованих територіях, збільшено до 150 мільйонів гривень. Також знижені відсотки за програмою — до рівня 1% на перші два роки, 5% з наступного року на інвестиційні цілі та 3% на фінансування оборотного капіталу.

«У нас по області уже більше 11 мільярдів видано кредитів за програмою «5-7-9%». Але під 1% – це зовсім інші умови і мають позитивно вплинути на кредитування підприємств в області», – зазначив очільник ХОВА Олег Синєгубов.

Крім того, наказом Мінреінтеграції № 309 було врегульовано механізм отримання податкових пільг для визнання земельних ділянок забрудненими вибухонебезпечними предметами.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.