На Харківщині відновлюють зруйнований окупантами ліцей

25.11.2023 13:00   -
На Харківщині відновлюють зруйнований окупантами ліцей

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов під час брифінгу в Старому Салтові розповів про темпи відновлення закладу освіти, який постраждав внаслідок ворожих обстрілів. Про це повідомляє Інфосіті.

Капітальний ремонт об’єкта відбувається за кошти фонду ліквідації наслідків збройної агресії та місцевих бюджетів. Загальна кошторисна вартість робіт становить понад 205 мільйонів гривень. 

Плануємо до наступного навчального року завершити аварійно-відновлювальні роботи у ліцеї. У перспективі – створення тут безпечного освітнього середовища. Зараз проєктуємо захисну споруду для цього навчального закладу, – прокоментував Олег Синєгубов.

Наразі в ліцеї відновлено котельню, проведено ремонт зовнішніх мереж теплопостачання та покрівлі. Також вже утеплено фасад і здійснюється його облицювання. Всередині розпочали внутрішні роботи, зокрема, на 2 поверсі  потиньковано стіни і виконана стяжка підлоги.

Якщо будемо ухвалювати рішення про перехід від онлайн-навчання до комбінованого, то маємо підготувати бомбосховища відповідно до всіх безпекових вимог. Тому наразі активно працюємо над облаштуванням захисних споруд на Харківщині. У 2024 році таких проєктів має стати ще більше, – сказав Олег Синєгубов.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.