Наймасовіша атака на Україну, закриття кордону із росією, військові кафедри у вишах – головне на ранок 25 листопада

25.11.2023 12:25   -

Цієї ночі Україну масовано атакували дронами-камікадзе. Окупанти запустили найбільшу кількість БпЛА з початку повномасштабного вторгнення. За даними Повітряних сил ЗСУ, було знищено 71 ударний БпЛА типу “Shahed”. Усього зафіксовано пуски близько 75 дронів. Основний напрямок удару – місто Київ. Військові звітують, протиповітряна оборона працювала у щонайменше шести областях України: Київській, Сумській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській та Кіровоградській області. Також на Дніпропетровщині знищено керовану авіаційну ракету Х-59.

Внаслідок падіння уламків у Києві кілька постраждалих з реакцією на стрес. За даними військової адміністрації, є пошкодження житлових будинків. Після обстрілу у Києві залишалися без світла 77 житлових будинків та 120 установ. Також відомо, що під час атаки у столиці було знеструмлено повітряну лінію. Тривають роботи з відновлення.

Атакували також Харківську, Донецьку та Херсонську області. Є загиблі, поранені та пошкодження цивільної інфраструктури.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Президент України Володимир Зеленський звернувся до народу у День пам’яті жертв Голодоморів. Гарант назвав “свідомим терором” атаку рф на Київ у річницю Голодомору. Також Володимир Зеленський подякував усім державам, які визнали Голодомор геноцидом українського народу. І водночас закликав світ об’єднатись і засудити злочини минулого, щоб зупинити злочини сьогодення.

До Києва прибув президент Швейцарії Ален Берсе. Відомо, що посадовець візьме участь у міжнародному саміті з питань продовольчої безпеки, а також зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським.

Естонія готується до закриття кордону із росією. За даними місцевих ЗМІ, на пункті прикордонного перетину між двома державами в місті Нарва на мосту встановили додаткові бетонні перешкоди. Перші бетонні піраміди на мосту в Нарві з’явилися ще ввечері 16 листопада. Раніше поліція та прикордонна служба  повідомили про можливе закриття прикордонного пункту.

З вересня 2024 року у вищих навчальних закладах України з’являться військові кафедри. Про це повідомили у Міністерстві освіти та науки. Так, базова військова підготовка буде обов’язковою для всіх юнаків, дівчата проходитимуть “воєнку” за бажанням. Планується, що студенти військових кафедр матимуть три аудиторні кредити та здобуватимуть військово-облікову спеціальність “Стрілець”. Спеціальність можна буде здобути, пройшовши курс тактичної медицини чи базової стрільби.

ОСТАННІ НОВИНИ