На футбольній базі у Високому ліквідують наслідки ракетного удару (фото)

20.06.2022 14:40   -

На території навчально-тренувального центру харківського футбольного клубу «Металіст 1925» у селищі Високий провели роботи з ліквідації наслідків влучання ворожої ракети та частково привели до ладу територію й приміщення бази. Про це повідомляє спортивна редакція «Харьковских известий».

Так, вирву, куди потрапили ракета, засипали ґрунтом. Периметр вибуху, в тому числі тренувальні поля, очистили від його наслідків. Плівкою закрили вікна на фасаді головної будівлі бази.

Також за повідомленням прес-служби «Металіста 1925» наразі держкомісією встановлено та зафіксовано всі пошкодження. Найбільше постраждали інженерні комунікації та обладнання басейну.

Нагадаємо, що ворожа ракета прилетіла на територію навчально-тренувального центру 4 червня та завдала значних руйнувань. У будівлях футбольної бази були вибиті майже всі вікна, сильно пошкоджені фасади, внутрішні приміщення та деякі комунікації. Крім того, було знищено частину закупленого обладнання та екіпірування команди на новий сезон. Дісталося і футбольним полям, які також зазнали ушкоджень. Вибух був такої сили, що залишки ґрунту розлетілися в той день в радіусі більше ста метрів від його епіцентру…

Також «Харьковские известия» вже повідомляли, що вболівальниками «Металіста 1925» за підтримки рідного клуба було створено гуманітарний хаб metalist1925.help. Головними цілями цієї благородної ініціативи на початку була допомога харківським футбольним уболівальникам та їхнім сім’ям, юним футболістам академії «Металіста 1925» та їхнім сім’ям, жителям регіону, які постраждали від російської агресії та воїнам ЗСУ і тероборони Харківської області. Після ракетного обстрілу навчально-тренувального центру гуманітарний хаб збирає тепер допомогу й на відновлення тренувальної бази.

«Ми звертаємось до усієї футбольної спільноти: національних федерацій, професійних футбольних клубів, міст-побратимів, простих вболівальників футболу по всьому світу. Ви можете допомогти нам гуманітарно або фінансово. Разом з вами ми зможемо допомогти постраждалим, здолати ворога та відродити футбол у нашому регіоні!» – йдеться у звернені вболівальників ФК «Металіст 1925»

Раніше ми повідомляли про те, що в Україні розпочалася комунікаційна кампанія щодо бойкоту російських спортсменів.