В Україні розпочалася комунікаційна кампанія щодо бойкоту російських спортсменів (відео)

17.06.2022 16:26   -
Спортивний фронт: Бойкот російських спортсменів

Проект має назву «Спортивний фронт», а запустив його легендарний український футболіст і тренер, Герой України Андрій Шевченко. Про це повідомляє спортивна редакція «Харьковских известий».

«Через війну в Україні всі стадіони замовкли. Тишу розірвали російські обстріли, вибухи російських ракет і російських фосфорних бомб. Тишу розірвали крики українських жінок і сльози українських дітей. Більшість російських спортсменів замовкли. Це мовчання і далі вбиває українців», — наголосив Андрій Шевченко у зверненні.

Легенда українського футболу закликав спортсменів всього світу не мовчати і підтримати бойкот російських спортсменів, збірних та команд, поки триває війна. Підтримати Україну на спортивному фронті.

Перший відеоролик проекту знімали на стадіоні в частково зруйнованому від ракетного удару мікрорайоні, де свого часу мешкав Андрій Шевченко з родиною.

Загалом проект «Спортивний фронт» – це масштабна комунікаційна кампанія, а також серія ініціатив, відеороликів та акцій, покликаних привернути увагу міжнародного спортивного комʼюніті до війни в Україні. Мета кампанії — блокування російських збірних та команд, бойкот спортсменів-росіян, які висловилися “за війну” або не озвучили свою позицію, та всебічна підтримка українського спорту.

Проект реалізується за сприянням національного каналу 1+1 та підтримки Міністерства молоді та спорту України.

«Ми будемо докладати максимальних зусиль, аби голос України звучав гучно на всіх спортивних майданчиках та обʼєднував багатомільйонну публіку, наближаючи перемогу України в цій жахливій війні», — прокоментував початок проекту «Спортивний фронт» Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.