Харківська облрада визначила Порядок виплат дітям загиблих військових та пільг членам їх сімей

11.04.2024 09:50   -
Харківщина: Виплати дітям загиблих військових та пільги

Відповідні рішення депутати ухвалили 10 квітня під час позачергової сесії Харківської обласної ради. Про це повідомляє Інфосіті.

Так, розмір грошової допомоги для покриття витрат на оплату житлово-комунальних послуг членам сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України, які зареєстровані та фактично проживають у Харківській області, крім міста Харків, відповідатиме розміру пільги, наданої відповідно до положень Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» – до 50% (але не більше ніж 100% з урахуванням виплат з державного бюджету) плати за користування житлом та комунальними послугами.

Виплата цієї щомісячної допомоги здійснюється членам сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України, які перебувають на обліку в органах Пенсійного Фонду України як отримувачі пільги, з місяця подання заяви.

Також передбачена щомісячна адресна грошова допомога неповнолітнім дітям загиблих (померлих) захисників і захисниць України у розмірі 8000 гривень.

Аби отримати виплати, заявник має звернутися до виконавчого органу сільської, селищної, міської рад територіальних громад або самостійних структурних підрозділів з питань соціального захисту населення виконавчих органів сільських, селищних, міських рад територіальних громад за місцем реєстрації на момент смерті загиблого (померлого) захисника чи захисниці України з особистою заявою.

Заявник має також подати засвідчені в установленому чинним законодавством порядку копії таких документів:

  • заяву законного представника дитини або дитини, яка досягла 14 років;
  • паспорт громадянина України (всіх заповнених сторінок) заявника (при наданні копії ID-паспорта (лицьового та зворотного боку);
  • свідоцтво про народження дитини;
  • посвідчення члена сім’ї загиблого Захисника чи Захисниці України;
  • рішення органу опіки та піклування (у разі необхідності);
  • довідку про відкриття поточного рахунку в Уповноваженому банку.

Виплата щомісячної допомоги здійснюється з місяця подання заяви.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ