Харківська митниця з початку року перерахувала до держбюджету майже 1,7 млрд грн

05.10.2023 14:45   -
Харківська митниця поповнила держбюджет на 1,7 млрд грн

Протягом дев’яти місяців 2023 року суб’єкти ЗЕД, які здійснювали зовнішньоекономічні операції в зоні діяльності Харківської митниці, доправили до Державного бюджету України 1 679,7 млн гривень. Про це повідомляє Інфосіті.

Також, за результатами проведених заходів до Держбюджету України протягом 9 місяців додатково спрямовано 113,5 млн. гривень.

“У перекладі з мови статистики, це означає, що ми вийшли на рівень стабільних надходжень митних платежів від здійснення бізнесом імпортно-експортних операцій в зоні діяльності Харківської митниці, не дивлячись на ряд факторів, пов’язаних з війною та розташуванням нашого регіону у близькості до кордону з ворогом”, – відзначає начальник Харківської митниці Юрій Герасимов.

Це підтверджує зріст щомісячних надходжень до бюджету — у вересні сума надходжень сягнула поки що найвищої позначки за весь рік — 235,4 млн гривень.

Зросла і кількість суб’єктів ЗЕД, які обслуговувались в зоні діяльності Харківської митниці, — з 204 на початку року до 381 у вересні цього року.

На сьогодні суб’єкти ЗЕД мають можливість здійснити митне оформлення товарів та транспортних засобів на митних постах «Харків-товарний» та «Барабашово», а також у відділі митного оформлення №2 МП «Барабашово» та відділі МП «Аеропорт «Харків» при надходженні товарів у зону діяльності вказаного митного поста, зокрема у місце прибуття товарів на станції «Харків-Балашовський».

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.