Харків’янин заробляв на закордонних дзвінках, а щоб не сплачувати за телефон, вигадав хитру схему

10.10.2019 10:20   -
Автор:
У ході досудового розслідування встановлено, що у лютому 2019 року, чоловік з метою заробітку використовував у своєму будинку у м. Харкові, електронно-обчислювальну техніку, налаштовану для зміни маршрутизації вхідного міжнародного телефонного трафіку та втручався у роботу одного з телефонних операторів країни.
Підозрюваний за допомогою вищевказаного обладнання, яке порушувало маршрутизацію даних в мережах електрозв’язку, спрямовував міжнародний телефонний трафік, що надходив на його телефони, у мережу українського телефонного оператора.
Дії чоловіка кваліфіковано за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 361 КК України, тобто несанкціоноване втручання в роботу мереж електрозв'язку, що призвело до спотворення процесу обробки інформації та порушення встановленого порядку її маршрутизації.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від шестисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від 2 до 5 років, або позбавлення волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 2 років або без такого.
Досудове розслідування триває.