Доручення президента: у міськраді прокоментували будівництво на проспекті Науки

08.08.2023 16:58   -
Будівництво на проспекті Науки у Харкові: коментар міськради

Будівництво багатофункціонального центру на проспекті Науки прокоментував речник Харківської міської ради Юрій Сидоренко. Про це повідомляють Харьковские известия.

Раніше ми повідомляли про те, що поруч зі станцією метро “Ботанічний сад” та одним з центральних проспектів Харкова повинен з’явитися багатофункціональний центр.

У міськраді ще раз наголосили: будівництво у самому Яру неможливе, бо цього не дозволяє закон.

“Жоден клаптик території Саржиного Яру не постраждає. Будівництво відбуватиметься у санітарній зоні (на фото), що прилягає до проспекту Науки і не є частиною Саржиного Яру”, – зазначив Юрій Сидоренко.

Також у міськраді запевнили, що зведення будівлі фінансуватиме виключно держава, витрата міських грошей на саме будівництво не передбачається. Закінчити усі технічні узгодження і дати старт будівельним роботам планується до кінця 2023 року.

“Під час однієї з робочих поїздок до Харкова Президент України Володимир Зеленський дав доручення створити безпечний простір. Адже глава держави вбачає в такому проєкті насамперед можливість захисту дітей та цивільного населення від агресії оскаженілого сусіда. Проєктом там передбачене бомбосховище, в якому зможуть знайти прихисток сотні й сотні людей, адже три чверті центру знаходитиметься під землею. Також це приміщення можна буде використовувати як великий освітній простір, де у безпечних умовах зможуть навчатися до семисот школярів або студентів.

Зараз Кабмін виділив субвенцію на перший етап робіт. Місто профінансує тільки проєктну документацію. Проєкт має відповідати усім державним будівельним нормам, які стосуються бомбосховищ. Так, щоб багатофункціональний центр міг витримати ракетний удар”, – наголосив Юрій Сидоренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Харкова зупинили самовільне будівництво

ОСТАННІ НОВИНИ