Багатофункціональний центр зведуть в Харкові на проспекті Науки. Подробиці ідеї (відео)

04.08.2023 16:59   -

Центр міста, район Саржиного яру. Поруч метро та один з центральних проспектів Харкова. Саме тут згодом повинен з’явитися багатофункціональний центр подвійного призначення. Замовником цього будівництва стала Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області. Як зауважили у муніципалітеті, на цьому місці, що обрали для центру, ще до війни у Харкові планували звести паркінги та інфраструктуру для дозвілля. Але, підкреслили, з початком повномасштабного вторгнення росії до України пріоритети як міста, так і країни, суттєво змінилися.

ОЛЕКСІЙ БОГАЧ ПЕРШИЙ ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА ДЕПАРТАМЕНТУ ЖКГ ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Це місце планувалося як паркінг. Саме така інформація є в інтернеті. Для наших містян. Але зараз на часі інші питання. Переглянули проект. Так як цей об’єкт знаходиться біля метрополітену, тобто метрополітен являється об’єктом подвійного призначення, в цьому багатофункціональному центрі будуть розташовані і медичні послуги, будуть розташовані і пункти незламності. І моменти, щоб можна було зібрати наших школярів, студентів і таке інше. Тому це така багатофункціональна назва – вона говорить про те, що містяни зможуть там збиратися і все це буде розташоване біля метрополітену. Тобто у нас буде варіант переховуватися від небезпеки. І вони будуть між собою поєднані. Також ми хотіли довести, що місто не являється замовником цього приводу. Ми замовимо тільки проектні роботи. А далі за національний бюджет будуть виконуватися роботи по розбудові цього об’єкту.

Фінансуватимуть проект  Багатофункціонального центру з державного Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.  Поки все лишень на стадії проектування. Про строки початку будівництва ще не говорять.

ОСТАННІ НОВИНИ