11 млн LED-ламп наразі доступні для обміну у відділеннях Укрпошти

22.03.2023 10:32   -
11 млн LED-ламп наразі доступні для обміну у відділеннях Укрпошти

З початку старту програми майже 3 млн українців обміняли у відділеннях Укрпошти близько 14 млн ламп. Зокрема, на Харківщині обміняли вже 860 тис. ламп. Про це повідомляють Харьковские известия.

За останній тиждень показники обміну ламп коливаються на рівні 100-200 тис. в день. Враховуючи це, було прийнято рішення поступово скорочувати кількість відділень Укрпошти, в яких можна обміняти лампи розжарювання на LED-лампи.

“Укрпошта продовжує обмін ламп розжарювання на LED-лампи: ще 11 млн ламп українці можуть обміняти до кінця травня. Оскільки пік обміну ламп вже минув, було прийняте рішення зменшити кількість відділень з лампами, щоб в такий спосіб в кожному відділенні лишався більший запас ламп і люди, які приходять на обмін без реєстрації, могли вільно обміняти лампи з потрібним цоколем. Оптимізація відбудеться у всіх населених пунктах країни, окрім найвіддаленіших сіл, оскільки там процес обміну запустився в останню чергу. Разом з тим навіть попри скорочення ще цілий місяць у всіх містах і селах українці зможуть обміняти лампи”, – прокоментував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Для обміну потрібно мати паспорт, РНОКПП та лампи. Обміняти можна до 5 ламп старого зразку з будь-яким цоколем на таку ж кількість LED-ламп.

Нагадаємо, 31 січня в Україні стартувала програма з обміну ламп розжарювання на LED-лампи. Програма, фінансована ЄС і має на меті надати українцям безкоштовно 50 млн лампочок.

ОСТАННІ НОВИНИ