У Харкові відкрився перший в Україні Азербайджанський культурно-інформаційний центр. ФОТО

08.11.2019 15:45   -
Автор:
У заході взяли участь перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджану в Україні Азер Худієв, керівник апарату Міністерства культури Азербайджанської Республіки Фікрет Бабаєв.
«Цей центр буде платформою для популяризації культури Азербайджану. Ми хочемо передати багату історію і традиції нашої країни, плануємо проводити тут вечора поезії, етно-фестивалі та інші заходи. Це перший такий центр в Україні. І ми дуже вдячні за те, що нас в цьому починанні підтримав мер Харкова Геннадій Кернес», – зазначив Азер Худієв.
У свою чергу Ігор Терехов привітав всіх азербайджанців з Днем державного прапора, який відзначається 9 листопада.
«У Харкові проживають представники понад 100 національностей, і особливою повагою користується азербайджанська діаспора. Останнім часом Харків активно співпрацює з Азербайджаном, у нас відкритий прямий авіарейс у Баку, і він дуже затребуваний. А сьогодні ми відкриваємо центр, який, я впевнений, користуватиметься популярністю серед харків'ян і доповнить культурне життя міста», – підкреслив Ігор Терехов.
Керівником Азербайджанського культурно-інформаційного центру став відомий харківський скульптор Сейфаддін Гурбанов. Він розповів, що ідея створити подібний центр виникла давно, але постійно відкладалася через брак часу. Але за підтримки посла Азербайджану Азера Худієва ця ініціатива втілилася в життя.
«Сподіваюся, що це місце стане привабливим туристичним об'єктом. Думаю, ми тут будемо часто збиратися, проводити виставки, концерти та інші заходи. Упевнений, що цей центр стане справжнім будинком мистецтва», – зазначив Сейфаддін Гурбанов.
Після церемонії офіційного відкриття численні гості відвідали Азербайджанський культурно-інформаційний центр, ознайомилися з його експозицією та отримали можливість послухати автентичні азербайджанські музичні композиції.