Харківських вчених запрошують взяти участь у конкурсі статей для Вікіпедії

08.11.2019 15:30   -
Автор:
В рамках конкурсу вчені і наукові діячі Харкова та інших регіонів і міст України можуть написати нові або вдосконалити існуючі статті на наукові теми в Вікіпедії і виграти цінні призи. Для цього до 30 листопада необхідно створити нову або поліпшити вже існуючу статтю, присвячену одній з трьох областей знань: археологія, біологія та фізика.
Організатори зазначають, що сьогодні в українській Вікіпедії десятки тисяч статей в категорії «Наука» можуть бути істотно доповнені. «Багато наукових тем, представлених в українській Вікіпедії, або не розкриті зовсім, або ж статті часто малоінформативні або незавершені. До Дня науки ми закликаємо українських вчених і любителів науки долучитися до створення Вікіпедії і доповнити її інформацією зі сфер археології, біології та фізики», – зазначив член організаційного комітету «WikiScience Contest-2019» Олексій Болдирєв.
Учасники конкурсу можуть також завантажити зображення, що ілюструють об'єкти та ефекти досліджень вчених у роботі або їх дослідницьке обладнання. Ця частина конкурсу проводиться в 7 номінаціях: «Мікроскопія», «Нефотографічні зображення», «Люди в науці», «Загальна категорія», «Живі організми», «Астрономія», «Колажі». У кожній номінації буде обрано три переможця.
З подробицями конкурсу можна ознайомитися тут.
Довідка. Громадська організація «Вікімедіа Україна» є регіональним відділенням «Фонду Вікімедіа» в Україні і займається популяризацією вікіпроєктів «Фонду Вікімедіа», найвідоміший серед яких Вікіпедія. Також організація займається залученням до Вікіпедії нових знань і користувачів. Конкурс «WikiScience Contest-2019» організований з метою популяризації науки та покращення ілюстрацій статей Вікіпедії на наукову тематику.