Звернення депутатів до влади щодо УПЦ та підтримка ВПО – підсумки сесії Харківської обласної ради

13.05.2023 14:11   -

Оптимізація медичних установ Харківщини, покращення матеріальної технічної бази закладів освіти та медицини області, а також внесення змін в обласні програми. Саме це розглядалось на черговому засіданні Харківської обласної ради в онлайн-форматі. На порядку денному 49 питань, в тому числі і розділ «Різне».

Серед питань розглянули і посилення підтримки ВПО на Харківщині. За даними профільного департаменту зараз у регіоні зареєстровано 487 тисяч ВПО. До профільної програми вносять зміни, що покликані посилити психологічну підтримку, забезпечити зайнятість цієї категорії людей у тому числі і коштом донорської допомоги. Це повинно розвантажити бюджет області.

ТЕТЯНА ПЕЧУРА В.О. ДИРЕКТОРА ДЕПАРТАМЕНТУ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ХОВА
Ці заходи передбачають сприянню зайнятості зазначеної категорії населення, також можливість отримання ними психологічної допомоги і реабілітації, запровадження системи психологічної оцінки та задоволення потреб ВПО, і комплексний механізм реагування на їхні потреби.

Поміж іншого розглянули питання про звернення до Кабінету Міністрів щодо створення центрального органу виконавчої влади з питань захисту прав дітей. Крім цього, депутати облради розглянули і звернення до парламенту та уряду з проханням ухвалити закони для врегулювання суспільно-релігійних відносин в Україні. Звернення стосується правових та майнових відносин влади та УПЦ МП. 83 депутати проголосували “за”.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ЗВЕРНЕННЯ ДЕПУТАТІВ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ ДО ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ ТА КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
З метою врегулювання суспільно-релігійних відносин, недопущення насильства та розколу в країні, задля зміцнення обороноздатності держави просимо прийняти закони, які б надали змогу вирішити проблеми, що виникають в діяльності релігійних організацій у правовому полі, виходячи з принципу верховенства права та статусу України як правової держави.

Наступне пленарне засідання Харківської обласної ради призначене на 1 червня 2023 року.

ОСТАННІ НОВИНИ