Згідно з песимістичним сценарієм, відновлення авіаперевезень відбудеться не раніше 2029 року

05.11.2020 13:39   -
Автор:
Через 4 роки як мінімум. Європейська організація з безпеки повітряної навігації опублікувала три прогнози відновлення авіаперевезень в Європу. Згідно з оптимістичним сценарієм, трафік відновиться до 2024 року, якщо вакцина від COVID-19 стане широкодоступною до літа 2021 року. Найбільш вірогідний сценарій – трафік рівня 2019 року повернеться до 2026 року, якщо вакцина буде доступна до літа 2022 року. Найгірший сценарій передбачає, що трафік не повернеться до показників 2019 року до 2029 року. 
 
Імонн Бреннан генеральний директор Євроконтролю 
 
Це катастрофічна картина для авіації і галузі ясно показує, чому для держав так важливо приймати послідовні і узгоджені заходи для підтримки авіаційної галузі. Щоб пасажири знову відчували себе в безпеці. 
 
Прогноз показує, додає Імонн Бреннан, що розвиток авіаційного сектора багато в чому залежить від того, як скоро ефективна вакцина стане широко доступною. Також немаловажливий і рівень суспільної довіри.
 
Імонн Бреннан генеральний директор Євроконтролю 
 
Це необхідна інформація для держав, які підпадають під дію Схеми діяльності ЄС, на підтримку їх зобов'язань. Прогнозування ніколи не буває легким і, звичайно, в цьому випадку, стає ще більш складним через дуже нестабільне середовище. У зв'язку з ситуацією стрімкого поширення COVID-19 до нього додаються великі застереження, ніж зазвичай. 
 
У Міжнародній асоціації повітряного транспорту підрахували збитки авіагалузі через закриття кордонів і закликали уряди країн світу знову відкрити кордони для мандрівників, впровадивши тестування на COVID-19 в аеропортах замість самоізоляції по прибуттю, щоб врятувати повітряну галузь від повного краху. За розрахунками, в 2020 році кількість пасажирів скоротилася як мінімум на 70% в порівнянні з 2019 роком для поїздок до, чи всередині Європи. Цьогоріч полетіло всього 340 мільйонів мандрівників в порівнянні з 1,2 мільярдами в 2019 році. За оцінками фахівців, через падіння попиту на авіаперевезення близько 4,8 мільйона робочих місць, безпосередньо пов'язаних з повітряним транспортом, знаходяться під загрозою. На додаток до цього мільйони людей, зайнятих у сфері подорожей і туризму, також знаходяться на межі звільнення.