Законопроект о финансировании ПТУ до сих пор не подписан. Каких ждать последствий?

16.03.2016 14:24   -
Автор:
Фінансування профтехучилищ, як і раніше, залишається злободенною проблемою всіх областей України. У тому числі і Харківщини. За словами фахівців, на державному рівні досі не вирішили: коли саме і в якому розмірі будуть здійснюватися виплати навчальним закладам.
 
Володимир Скоробагач голова фракції партії "Відродження" у Харківській облраді
 
Законопроект, который был принят, не подписан. А министерство финансов просит президента наложить "вето". Поэтому, ПТУ городов областного подчинения не получают финансирования. Естественно, преподаватели не получают зарплаты, а студенты не получают стипендии. Я считаю, эту проблему нужно решать прямо сейчас.
 
У місті Харкові ПТУ нині утримуються виключно за рахунок місцевого бюджету. В цей же час, в області виділили на потреби навчальних закладів близько сімдесяти мільйонів гривень. Та цих коштів, – впевнені керівники фракції, не достатньо. Крім цього, вирішувати, – говорять фахівці, потрібно й інші, не менш важливі, питання, що стосуються фінансування соціальних статей. 
 
Микола Тітов заступник голови фракції партії "Відродження" у Харківській облраді
 
Льготные перевозчики должны компенсироваться за счет бюджета государственного, а этого не происходит. У нас потребность в среднем, где-то, 600 миллионов. А сейчас вообще никакой компенсации! Точно так, как по питанию, по детскому питанию в школах. Точно так, как по учебникам…
 
Наразі, – повідомили фахівці, фракція партії "Відродження" в Харківській обласній раді, разом із колегами-однопартійцями у Верховній Раді України, планують звернутися до уряду. Аби той якомога швидше вирішив всі ці проблемні питання.