За четыре дня в ДТП пострадало 40 человек

04.02.2014 18:02   -
Автор:

Леся Кочержук кореспондент

25 дорожно-транспортних пригод, через які чотири десятки осіб опинилися на лікарняному ліжку. І це лише за останні чотири доби. Водії автомобілів продовжують нехтувати елементарними правилами дорожнього руху. Так в ДТП по вулиці Шевченка опинилися аж чотири автомобілі.  

Шахматним порядком зіткнулися міктоавтобус, два легковика та позашляховик. За словами Олени, яка сиділа за кермом другої автівки, пригода сталася несподівано.

Олена та Олександр водій та пасажир автомобіля  

Тут стояла очередь с машин до светофора. Она останавливалась и остановилась. И в этот момент произошел удар. Сильный удар был. Потому что меня сильно откинуло назад, что даже шапка слетела с головы. Получается машину протолкнула вперед, вот в этот вот "Фольцфаген" . Получается, мной срекошетело  Машина только с салона у них.

Обійшлось без травмованих. Хто спровокував ДТП наразі з'ясовують інспектори. При мінусових температурах, зізнаються, подібні аварії зустрічаються найчастіше.

Олег Ніконенко начальник відділу профілактичної роботи управління ДАІ в Харківській області

Всі дорожно-транспортні пригодя , які сталися за ці два дні, це ДТП в яких зіткнення 2-3 транспортних засобів особливо на перехрестях та в районах пішохідних переходів. Якщо один водій зупиняється інший не вибравши безпечну швидкість та дистанцію не дотримуючись цих вимог допускає зіткнення з попереду транспортним засобом.

Аби мінімізувати ризик потрапити в аварію,  і співробітники ДАІ, і водії радять слідкувати за спідометром та дистанцією.  
 
Карина автовласниця

Могу посоветовать одно. Соблюдать правила, смотреть в зеркала, в задний вид, потому что сейчас только и смотрят – прямо, а в зеркало боковое ничего не видят. И по этому часто случаются ДТП.    

Олег Ніконенко начальник відділу профілактичної роботи управління ДАІ в Харківській області

Водії повинні пам'ятати, що експлуатація транспортних засобів у таких зимовий період, це обовязково з використанням гуми з зимовим малюнком, обов'язково дотримуватись тих вимог ПДР щодо швидкісного режиму, не допущення різкої зміни напрямку руху, маневрування, а також обмежити, скажем випередження транспортних засобів з виїздом на зустрічну смугу.