XIII сессия Харьковского облсовета шестого созыва

21.06.2012 21:06   -
Автор:

На порядку денному сесії облради – сорок два питання. Однак розглядати їх почали не відразу. Спочатку заяви від представників опозиції. З вимогами.

Іван Варченко, депутат Харківської обласної ради (фракція ВО "Батьківщина"):

-На найближчій сесії надати публічний звіт про використання коштів на підготовку і проведення чемпіонату у Харкові.

Та інформацію про підготовку області до єврочемпіонату ніхто не приховує, намагається пояснити опозиціонерам губернатор. Каже, вся справа лише у бажанні чи не бажанні розділити відчуття гордості за Україну вцілому та за Харківщину окремо, які впоралися з найсерйознішою амібіційною задачею на найвищому рівні.

Михайло Добкін, голова Харківської облдержадміністрації:

-Это дает нам право испытывать чувство уверенности для решения еще более серьезных задач. Большое спасибо футболистам, без игры которых не было б окончательного счастья, поэтому вперед за новыми результатами, победами, а кому что хочется узнать, пожалуйста, канцелярия открыта, обращайтесь, если умеете читать, прочитаете.

Та те, що підготовка до Євро вдалася підтверджує і оцінка від УЄФА, каже вже віце-губернатор. А там, додає, знаються і на цифрах, і на можливостях, і результати бачили на власні очі.

Ігор Шурма ,заступник голови Харківської облдержадміністрації:

-Всесвітня організація охорони здоровя прислала інформацію про заяву голови медичного комітету УЄФА про те, що медицина під час Євро була на високому рівні, на російській мові, "отличная работа" – це є документ, який прийшов до нас вчора.

Чи такий документ, чи відсутність аргументів, та на цьому закиди у опозиціонерів скінчилися. депутати почали розглядати питання порядку денного. Серед них – зміни до фінансування програм економічного та соціального розвитку області. Переглянути такі бюджетні  питання можливість з"явилася завдяки державним субвенціям.

Сергій Чернов ,голова Харківської обласної ради:

-Вони в першу чергу стосуються будівництва нових об`єктів, виділення коштів із бюджету розвитку і державного бюджету на співфінансування обєктів соціальної сфери. на реконструкцію лікарень, шкіл. спорткомплексів, дитячих майданчиків. Ми приводимо у відповідність діючі програми і потім відповідно вносимо зміни в бюджет, щоб профінансувати заходи і використати їх в повному обсязі.

Також в обласному бюджеті подбали і про реконструкцію та будівництво доріг Харківщини. На них передбачили понад сімнадцять мільйонів гривень. Потурбувалися і про медичну сферу. На потреби закладів охорони здоров`я виділили більше сотні мільйонів гривень.

Сергій Овсянніков, начальник Головного фінансового управління Харківської облдержадміністрації:

-В тому числі на придбання медичного транспорту на 60 млн гривень на придбання витратних матеріалів в закладах охорони здоровя на 12 млн гривень, на придбання медикаментів швидкої медичної допомоги на 19, 4 млн гривень.

Також на сесії спрямували гроші на погашення заборгованості в різниці тарифів за теплову енергію та послуги водопостачання і відведення. На ці потреби піде двісті тридцять п`ять мільйонів гривень. Це також державна субвенція.

Олександра Суфіянова, Віктор Ноздрачов, Харьковские Известия.