Втікача з 12-ї колонії повернули за грати

02.08.2013 19:01   -
Автор:

Диканівська виправна колонія номер дванадцять. Саме тут відбував свій cтрок Станіслав Дубровський. Дванадцять років за гратами отримав за викрадення автомобілів. До виходу на волю залишилося три. Тож кілька місяців тому умови відбування покарання йому спростили. Перевели до дільниці соціальної реабілітації. Де він з іншими засудженими працював різноробочим на заводі Шевченка. Але одного дня, як тільки охорона відволіклась "накивав" п'ятами.

Юрій Мосейчук перший заступник начальника управління ДПСУ у Харківській області

-Встретился со своим знакомым в городе Харькове, обманул своего знакомого, что его якобы администрация отпустила с учреждения, и его знакомый доставил его в город Киев.

Зі столиці, розповідають тюремників, Станіслав добрався до Одеси. Як стверджує сам втікач, їхав до рідних, бо мама хвора.

Станіслав Дубровський затриманий засуджений

-Я, получается, в сембе самый старший, ну и финансовое положение семьи сейчас на данный момент оказывать ту в медицинской помощи и вообще быть поддержкой, как бы в связи с этим так получилось, эмоционально не справился

Та замість зупинитися у рідній Одесі куди він начеб то їхав до мами, він перетнув кордон.

Юрій Мосейчук перший заступник начальника управління ДПСУ у Харківській області

-В Одессе были отработаны и проверенны связи. Информация подтвердилась и полечена была дополнительная информация о том, что разыскиваемый Дубровский убыл в Тирасполь.

Там його і затримали. Зараз він знову в колонії.  Поки ведеться слідство перебуває в ізоляторі і, каже, що шкодує про свій вчинок.

Станіслав Дубровський затриманий засуджений

-Я прекрасно понимаю степень уровня наказания, и понимаю те сложности, которые я предоставил администрации и родственникам всем. Со всех сторон было только корректное отношение в рамках закона. А у матери, надеюсь что все благорозумится и все будет нормально и доживет до того времени пока я выйду.

За словами співкамерників, ті навіть не підозрювали, що Станіслав може таке вкоїти.

Георгій застуджений

-Знал его с положительной стороны. Работал он на швейном участке, то есть ничего плохого за него я не слышал Он был спокойным и незаметным, то есть ничем не выделялся от всех.

Випадок втечі з під варти у Харкові не поодинокі, розповідають самі правоохоронці. Зараз ще одного втікача оголошено у розшук: Іван Бут втік з Хролівського виправного центру. І у самй Деканівській колонії втеча не перша.

Леся Кочержук кореспондент

За останні 4 роки – 2 в'язнів-втікачів. Так аби не допустити повторення подібних випадків у Диканівській виправній колонії посилили контроль за ув’язненими. А за ідею самостійно вкоротити свій тюремний строк – на в’язнів чекають ще додаткових – від 3 до 5 років за гратами.

Леся Кочержук