Вступительная кампания стартует 2 июля

26.06.2012 20:24   -
Автор:

Цьогоріч у абітурієнтів вступити на безкоштовне навчання шансів більше. Кількість бюджетних місць зросла майже на дві тисячі у порівнянні з минулим роком. У пріоритеті – спеціальності технічні, зокрема  комп*ютерні технології, радіоелектроника. Саме на них – найбільше держзамовлення. А ось на юристів та дизайнерів держава попит зменшила. Перші списки зарахованих на безкоштовне навчання мають вивісити на початку серпня.

Роман Шаповал ,начальник Головного управління освіти і науки:

-11 августа – это крайний срок, когда все академии, университеты и институты должны опубликовать списки – раз, оформленные в электоронном виде и письменном, и вывесить проэкт приказа о зачислении абитуриента на бюджетную форму обучения.

Рейтинги контрактників опублікують до двадцять п*ятого серпня. Доречі, вартість навчання зросла незначно – від трьох до семи відсотків від минулорічної. Що ж стосується іноземців, то в цю вступну кампанію очікують близько дев*ятнадцяти тисяч закордонних абітурієнтів. Чи справдяться ці прогнози, підкреслив Роман Шаповал – сказати поки складно.

Анастасія Полякова, Євген Карпенко ,Харьковские Известия.