Внесення записів про направлення та рецепти до електронної системи з 1 січня обов’язкові для всіх медзакладів

28.10.2020 18:17   -
Автор:
Записи про направлення та рецепти на лікарські засоби з початку наступного року повинні вноситися до відповідного Реєстру в електронній системі охорони здоров’я і це стосується абсолютно всіх медзакладів і фізичних осіб-підприємців, які мають ліцензію на ведення медичної практики. Часу, щодо застосування в роботі електронного сервісу, попереджають у Мінохорони здоров"я, залишилось практично в обмаль, адже впровадження цифрового підходу до ведення медичного обліку з 1 січня є обов"язковим, тож зі свого боку обіцяють всебічну підтримку. 
 
Ярослав Кучер заступник міністра охорони здоров'я України з питань цифрового розвитку 
 
Я хочу ще раз наголосити, що для того, щоби не виникало на початку року питань, зараз є відповідна можливість обрати ту чи іншу медичну інформаційну систему, встановити її, навчити персонал і почати працювати з новими технологіями, які доступні в нашій державі і активно вже використовуються іншими медичними закладами на первинній і вторинній ланці медицини. Це підвищує якість надання медичних послуг. Якщо вам необхідна консультація з приводу того, що в технічному плані треба зробити? готові надати всі косультації з цього приводу. Це є зрозумілий процес, він є достатньо простим і його вже треба розпочинати, оскільки листопад місяць по суті залишилось 2 місяці, щоби у вас все було впроваджено. 
 
Всі процеси трансформації у системі охорони здоров’я, запевняють у профільному міністерстві, відбуваються суто в інтересах пацієнта. От і в "Програмі медичних гарантій-2021" одним із ключових акцентів є наближення меддопомоги через розвиток амбулаторного лікування. Всього у програмі наступного року визначають 35 пакетів медпослуг, серед них два з лікування COVID-19 та 7 нових, яких не було у поточному році і вони, зокрема стосуються саме первинного рівня медичної допомоги, нараізі ведення вагітності в амбулаторних умовах, супровід пацієнтів з нирковою недостатністю, з гематологічними захворюваннями та хворих на туберкульоз.