Вкусные украинские традиции. В Змиевском районе прошёл фестиваль борща

16.10.2018 13:27   -
Автор:
Авторський, духмяний традиційний або з брюссельською капустою і сметаною п'ятнадцяти видів, борщ-фьюжн і арт-борщ. Якщо ви цього не смакували, напевно, ви нічого не знаєте про цю народну українську страву, впевнені організатори заходу, що пройшов на Зміївщині. У фестивалі "Кращий борщ району" взяли участь 11 команд та кілька сотень учасників. І кожен намагався вразити своєю кулінарною роботою. Як досвідчені куховари так і новачки.
 
Іван Григорович учасник фестивалю "Кращий борщ району"
 
Вот тут девчата, которые опытные я у них спрашиваю что за чем кидать. Чтобы не ошибиться и хоть как-то марку держать. Чтобы после того как приготовил не побили. А то домой бежать на Харьков далеко-то, на общественном транспорте не быстро доедешь. 
 
Андрій учасник фестивалю "Кращий борщ району"
 
Всё что растёт на ридной неньке Украине. Всё можно использовать в борще. Буряк, капуста, картошка. Ну в основном это сало должно быть с мясом. Кабанчик, кабанчик хороший. Безусловно, нужно пританцовывать и песни петь. А чего же не пританцовываете?! Я сейчас занят немного пока. Вот видите! 
 
Поки команди-учасники чаклували над своїми борщами всіх присутніх розважали творчі колективи району. Як танцями так і піснями. І були вони не тільки народні, а й сучасні. Про головні інгрідієнти смачної страви.
 
За кілька годин командної роботи борщі були зварені. А далі до справи взялася команда жюрі. Яке очолив український співак та шоумен Володимир Бистряков. Визначити кращий борщ на фестивалі було не так і просто. 
 
Валерія Мураєва депутат Харківської обласної ради, організатор заходу
 
У нас не было никаких вариантов выбрать лучшего, потому что лучшие были абсолютно все. Это уникальные рецепты, меня очень радует, что наши высокие профессионалы уедут отсюда забрав пару-тройку поварских секретов. Здесь у каждого куреня была не просто своя подготовка по приготовлению борща, здесь была целая презентация с какими-то невероятными артистическими трюками, с особой подачей. И это всё в итоге превратилось в такой хороший народный праздник. Конечно же мы эту традицию будем поддерживать. Так что в будущем году приезжайте к нам в Змиёв на украинский борщ! 
 
Організатори сподіваються, що в наступному році фестиваль вийде на обласний рівень. Запевняють – буде ще більше цікавих номінацій та локацій, бо бажаючих взяти участь значно побільшало. Підготовка до наступного борщфесту вже стартувала.