Верховная рада Украины вынесла законопроект о референдуме на общественное обсуждение

05.03.2020 12:04   -
Автор:
Народовластя в дії, стверджують українські депутати. Верховна рада винесла законопроект про референдум на громадські слухання. У парламенті зазначають, з тринадцятого лютого була створена робоча група з розробки проектів законів щодо питань народовладдя. Проектом документу визначено основні положення референдуму, він повинен проводитися на засадах загального і рівного права голосу.
 
Верховна рада України
 
З метою врахування думки представників громадськості цей законопроект оприлюднюється і вноситься для громадського обговорення. З текстом законопроекту може ознайомитись кожен бажаючий.
 
Готується п'ять законопроєктів, які передбачають запровадження в Україні народовладдя. Це документ про всеукраїнський та місцевий референдуми, про запровадження законодавчих ініціатив народу, про народне вето. Це стосуватиметсья і ринку землі.
 
Верховна рада України
 
Всеукраїнський референдум про доступ до ринку землі для іноземців буде проведено після прийняття нового законопроекту про народовладдя.
 
Також, у Верховній раді зазначили, планується провести дискусії між фракціями і групами щодо зазначеного законопроекту та внутрішнього наукового круглого столу. Проект документу буде перекладено на англійську мову, задля отримання рецензії провідних інституцій, які займаються питаннями народовладдя у світі. Громадські обговорення триватиме до 18 березня.