В Саржином Яру – праздновали Крещение

20.01.2014 16:16   -
Автор:

До Саржиного Яру – справжня Хресна хода. Тут на Водохреща зібралися тисячі городян. Особливо людно біля головної купелі. Занурюватися в джерельну воду у Саржиному Яру – це вже харківська традиція.

Свято Хрещення Господнєго – одне з важливіших для християнської церкві. Саме в цей день Ісус Христос прийшов на ріку Іордана, щоб прийняти хрещення і на нього зійшов Святий Дух. Тепер вважається, що в ніч на дев'ятнадцяте січня вода стає чудодійною – надає сили і здатна зціляти.

Володимир Іванов харків'янин

Это православный обряд. Сначало нужно с утра очистить душу, пойти в церковь. Причаститься надо, исповедоваться. А теперь – очистить тело необходимо. И всё! В Здоровом теле – здоровый дух.

Одні занурюються вперше, для інших таке заняття – вже звичне. Проте всі в один голос стверджують: готуватись фізично не обов'язково, головне – налаштуватись морально.

Артем харків'янин

Сначало – прохладненько. А потом, меньше минуты, и становится жарко. Сейчас вот не холодно. Тепло, как летом, такое ощущение, что жарко.

Такий обряд – не лише бодьорить, кажуть люди. А й загартовує дух.

Андрій харків'янин

Очищение души, тела и омоложение. Каждый год. Очень хорошо, полезно. И по-моему целый год не болел.

Разом із городянами у Саржиному Яру занурюється і Харківський міський голова Геннадій Кернес.

Після міський голова ділиться враженнями:

Геннадій Кернес Харківський міський голова

Самочувствие хорошее, готовился нормально. Я не долго, я пол-года только. Очищение есть, здоровый дух! Всех с праздником!

Ну, а ті, хто не зважився приєднатися до обряду, вишикувалися в чергу за цілющою водою. Тут священнослужителі провели освячення.

Світлана харків'янка

Сегодня такой праздник православный. Святить воду нужно, очищать душу и тело. Духовность чтоб была в душе, чистота. Всё самое хорошее, добро.

Тетяна харків'янка

Я каждый год прихожу, освящаю воду. Верю в такую силу целительную. Она имеют свою силу, в течении года она не портиться. И в случае каких-то недугов, заболеваний опрыскиваешься, выпиваешь воду и исцеляешься. Главное – вера.