В Харькове открылся первый в Украине центр для “зимнего” воркаута

20.01.2014 16:34   -
Автор:

Для них не існує вправи, яку б вони не виконали на турніках. Чи будуть то підтягування, жим, чи вигаданий самим спортсменом елемент. І, переконують воркаутери, показати клас може людина будь-якої статури, з будь-якою вагою. Головне – ретельно підібрана програма тренувань.

Євген Кочерга чемпіон світу 2012 року з воркауту

Тут специфика немножко другая, чем в залах. Здесь необязательно быть большим, накачанным, с большими мускулами, чтобы выполнять какие-то силовые элементы. Здесь важны связки, сухожилия в большей степени. Это что касается элементов силовых. Также в воркауте есть очень много направлений. Это и работа с весами, и с собственным весом, и выносливость, и подтягивания, и очень много других упражнений.

Займатися воркаутом полюбляють і дівчата. На брусах виробляють таке, що деяким гімнасткам навіть і не снилося. Щоправда, щоб навчитися такому, кажуть, під час тренувань доводиться працювати навіть більше, ніж хлопцям. Тільки так можна довести свою силу та витривалість. Тільки так солодке фігуру не зіпсує.

Даша Чепіга воркаутер, володарка світового рекорду

Соблюдаю правильное питание. Ем каши, ем 3 раза в день хорошими порциями. Тренируюсь 3 раза в неделю. Мне хватает этого. – А тортики, печеньки? – Разве что по праздникам. Но все это потом приходится отрабатывать \склейка\ Это очень интересно, это здоровый образ жизни. Девочек должно быть все больше и больше, чтобы показать парням настоящую мотивацию.

І, дійсно, мотивують, і високі результати показують. Засновник воркаут-руху в Україні Денис Мінін погоджуються – харків"яни – одні з найсильніших воркаутерів у країні.

Денис Мінін засновник воркаут-руху в Україні

В Харькове очень дружные ребята. Можно с них брать пример. У них есть единение, есть единство духа. Они друг друга поддерживают, помогают. Если говорить о спортивном уровне, конкретно об исполнении каких-то сложных силовых элементов, то Харьков у нас на первом месте в Украине.

І це незважаючи на те, що тренуватися взимку воркаутерам можна було хіба що в тренажерних залах, а не на профільному знарядді – вуличних турніках. Відтепер такої проблеми в Харкові більше не існує. На вулиці Старицького, 13 у спортсменів з"явився другий дім – спеціалізований центр з усім необхідним. Підлітки самі намалювали ескізи тренажерів. Владники виділили приміщення. Спеціалісти розмалювали стіни та встановили обладнання. Тепер, посміхаються спортсмени, займатимуться з вдвічі більшим ентузіазмом.  

Іван Криленко лідер воркаут-руху в Харкові

-Здесь есть специализированные турники и брусья разной высоты, разной формы. В закрытом помещении это нам самое необходимое. Легче всего записываться заранее, чтоб не создавали толпу

-Сколько человек может одновременно заниматься?

-Под руководством тренера не больше 10.

Спробувати свої сили на нових тренажерах вирішив і мер Харкова, якого спортсмени запросили на відкриття центру. Геннадій Кернес в чергове довів – має чудову форму та може скласти професійним воркаутерам гідну конкуренцію.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

Ребята молодцы. За то, что они такие, надо постоянно создавать им возможности. Это пример того, как сегодня идет реорганизация клубов по месту жительства, потому что здесь раньше была просто дыра. А теперь сами своими силами вместе с нами сделали так, как они хотели. Теперь будут заниматься.

На досягнутому ані спортсмени, ані владники зупинятися не збираються. У найближчих планах – побудувати в Першій столиці найбільший в Україні майданчик для воркаутерів віком від трьох років.