В октябре украинцы смогут жениться и получать декларации онлайн

11.09.2017 14:24   -
Автор:
Заміж через інтернет та бізнес в режимі онлайн. Урядовці обіцяють спростити життя українців, розширивши спектр державних онлайн-послуг.
 
Олексій Вискуб заступник голови Держагентства з питань електронного управління
 
Плануємо, що з жовтня цього року відкриється ряд нових послуг: це реєстрація шлюбу, народження дитини, первинна постановка на облік нового автомобіля, оформлення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, отримання ліцензій на продаж алкогольних і тютюнових виробів, видача довідок про подану декларацію та майно, видача для перевізників дозволів на перевезення.
 
І це – не все. Всього цієї осені уряд планує запустити близько ста онлайн-послуг для українців. Деякі з них в Харкові вже працюють. Перша столиця не просто не відстає від загальнодержавного прогресу, а й випереджає інші міста своїми інноваціями, каже директор міського Департаменту реєстрації.
 
Олег Дробот директор Департаменту реєстрації
 
Все услуги Департамента регистрации, это регистрация бизнеса, регистрация места проживания, регистрация недвижимости, регистрация места проживания предоставляются в Центрах предоставления административных услуг. А как уже знают харьковчане, на любую услугу, которая предоставляется через Центр, можно записаться онлайн, выбрав себе удобное время и дату подачи документов. 
 
Прописка, виписка, реєстрація ФОП, – всі ці процедури у харків'ян тепер займають кілька хвилин. Єдиний нюанс – для багатьох послуг необхідний електронний підпис. Та й цю незручність у міському Департаменті планують усунути, запровадивши систему ідентифікації через банківську карту чи номер телефону.