В “Харьковводоканале” обсудили новые тарифы за услуги

02.04.2019 15:52   -
Автор:
У Харківводоканалі відбулися громадські слухання щодо підвищення тарифів на послуги для споживачів у 2019 році. Тож вартість холодної води для фізичних осіб може зрости на 10, 08 % і складатиме 4,20 за кубічний метр без ПДВ, а для юридичних осіб – зросте на 13,8%. 
 
Тетяна Мірошниченко заступник начальника відділу НКРЕКП у Харківській області
 
Споживачам, які не є суб"єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення, 10,01 грн за куб.м без ПДВ, централізоване водовідведення. Централізоване водовідведення споживачам, які є суб"єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення, 1,50 грн  за кубічний метр і споживачам, які не є суб"єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення, 5,22 грн за куб.м. Це вартість без ПДВ.
 
Зростання тарифів на електроенергію, витрати на податки та збори і збільшення цін на необхідні реагенти для КП Харківводоканал. Така низка причин, зауважують фахівці, і вплинула на підвищення тарифу за водопостачання та водовідведення. Не менш важливим фактором відзначають є і перегляд зарплат працівників.   
 
Віталій Панов генеральний директор КП "Харківводоканал" 
 
Существует проблема оттока кадров и мы стараемся удержать людей, потому что предприятие имеет свою специфику, нужны специалисты, которые занимаются жизнеобеспечением города и повышение заработных платы, а мы в прошлом году повысили в течение года 3 раза зарплату, сейчас в феврале, с 1 февраля повысили еще зарплату на 9 процентов, и, естественно при возможности предприятия, как бы не было тяжело мы эту тенденцию будем сохранять.  
 
Віталій Панов зауважив, що середня зарплата одного працівника зросла на 33%. А саме з 7935 гривень до 10 570 гривень. Таку сумму затвердили і в національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Така ж сама організація, що буде ухалювати нові тарифи комунального підприємтва. Коли це станеться, вони набудуть чинності.