В Харьковской области построят эко-деревню

29.07.2015 17:12   -
Автор:

Село Ордівка. Нововодолазький район. Тут планують звести автентичний український хутір, на ньому облаштувати вулицю майстрів, басейн, альтанки, будинки в етнічному стилі для проживання туристів. Всі будівлі зводитимуть за старовинними українськими технологіями будівництва.  

Володимир Косенко керівник проекту будівництва в с. Ордівка

Хотим все, что тут делалось, – ставни, окна, мебель, делалось тоже тут местными людьми, с местных материалов. Это социальная составляющая проекта – создать рабочие места.

Хутір буде повністю автономним та енергонезалежним. Туристів зможе приймати цілий рік.  

Володимир Косенко керівник проекту будівництва в с. Ордівка

Хутор под ноль. Т.е он не будет ничего потреблять и ничего не будет требовать. Т.е. тут солнечные батареи, септики, автономное тепло, солнечные коллекторы.

Владники області проект "Ордівський хутір" підтримують. Вважають, він допоможе не тільки розширити туристичну географію Харківщини, а й відродити українське село. До того ж Ордівка прекрасно доповнить об"єкти зеленого туризму в регіоні.

Олег Яцина директор Департаменту культури і туризму ХОДА

Є різні потреби у туристів, які приїзждають – комусь хочеться більше комфорту, наближеного до міського, а комусь навпаки хочеться мінімального комфорту з можливістю порубати дрова. Попит є. Попит поступово зростає.

Анна Третяк голова Ордівської сільської ради

Не менше 20 чоловік буде задіяно тут на трудових умовах. І планували ж прибуток якийсь у бюджет. Обов"язково. Це з наша буде фішка ордівська!

Всього ж в області поки що близько 20 подібних Ордівці, вже зведених, садиб. І їх вже зараз можуть відвідувати туристи.