В Харькове стартовали “Дни Голландии”

23.04.2012 18:56   -
Автор:

Нічні пейзажі Амстердама, морські краєвиди Гааги, дивовижна природа Нідерландів. Відкриття фестивалю країни тюльпанів розпочали з експозиції світлин та нагородження переможців фотозмагання "Я в Голландії". Перший приз – фотохудожника Дмитра Свистунова.  

Дмитро Свистунов,  переможець конкурсу "Дні Голландії":

-У меня фотографий очень много о Голландии, и видео, и фото, больше сотни, несколько сотен, надо было принести пять фото. ну я выбрал на свой вкус , вот они и выиграли.

Голандці дивували харків"ян фристайлом та вуличним футболом. Все це влаштували прямо у саду Шевченка. Для харків"ян такі забави не така вже й новина, але повчитися, кажуть, є чому.

Антон Казаков,  любитель футбольного фристайлу:

-В Украине появляется все больше фристайлеров, уделяется этому внимание и я очень рад, что и в Харькове проводится турнир, тем более с такими специалистами футбольного фристайла и панны как команда Голландии.

Не менш цікава подія  – квіткове шоу від флористки Міранди тер Воорде. В одному із харківських ресторанів вона створила композиції із голандських квітів та поділилася модними тенденціями в прикрашанні інтерєрів цього сезону.

Міранда тер Воорде,  дизайнер-флорист:

-Цього сезону модними будуть яскраві фарби, яскраві оформлення, які поєднуються в одній композиції, також дуже актуально привнесення натуральних матеріалів в оформлення: корінців дерева, трави та живих квітів.

Перший день голландського фестивалю завершили у кінотератрі Бомер. Глядачам показали кінострічку під назвою "В національному світлі". Сьогодні цікавинки фестивалю продовжили.

Олександра Суфіянова, Євген Карпенко, Харьковские Известия