На следующей неделе в Харькове начинают монтировать колесо обозрения

23.04.2012 18:54   -
Автор:

Робота у парку Горького кипить. Одночасно, десятки будівельних бригад, відновлюють доріжки та висаджують дерева, встановлюють лави та зводять ігрові будинки. У зоні екстремальних розваг відразу монтуються кілька атракціонів. Найбільший з них – колесо огляду, висота якого сягає 55 метрів.  

Євгенія Кутнова,  кореспондент:

-Каркас під колесо огляду вже встановлено. С наступного тижня почнуться роботи з монтажу самого колеса. Це буде найбільший атракціон в Україні. Італійські інженери гарантують 100% безпеку для відвідувачів.

Дотримання світових стандартів безпеки, розповідають фахівці,  –  головна умова. Особливо у зоні екстремальних атракціонів. Багатометрові металеві конструкції начинені електронікою та дублюючими механізмами. Кожен з майбутніх розважальних комплексів збирають під контролем закордонних експертів. Та і самі атракціони, розповідають фахівці, спроектовані так, щоб ті, хто прийде відпочивати у парк, були захищені від несподіванок. І в першу чергу це стосується конструкції кабінок колеса огляду.
 
Олег Гриненко,  головний інженер КП "Парк культури та відпочинку ім.Горького":

-В плане безопасности там предусмотрены специальные замки, которые можно открыть только снаружи. Во время движения, где-то на высоте, она самопроизвольно открыться не может и изнутри, скажем так, по прихоти пассажира тоже открыться не может.
 
Харківське колесо стане королем центру розваг, впевнені у керівництві парку, бо у Європі тільки Париж та Лондон мають атракціони подібні за розміром. У парку буде ще один атракціон для любителів екстриму – сорокаметрова вежа падіння. Її завдання дати відчути пасажиру не тільки кілька секунд вільного падіння, а й різкі перевантаження.  Харків’яни, які спостерігають за перебігом робіт у парку з нетерпінням чекають на відкриття, і відмічають – їх улюблене місце відпочинку змінюється на очах.

Ольга,  харків’янка:

-Я сегодня первый раз пришла за долгое время. Мне все нравиться, лавочки хорошие поставили, посадили все красиво. Видно работа кипит

Юрій,  харків’янин:

-Я тут каждый день хожу на тренировку, поэтому думаю должны успеть. Позитивно оцениваю их движение работ))

Першими відвідувачами оновленого парку Горького, вже зовсім скоро, стануть ветерани великої вітчизняної для них до свята Перемоги відкриють ретро зону: з літнім концертним залом та танцювальним майданчиком.

Євгенія Кутнова, Андрій Соловйов, Харьковские Известия.