В Харькове работники завода Шевченко вышли на акцию протеста

09.04.2012 16:39   -
Автор:

Тридцять чотири мільйони, саме стільки заборгувала держава робітникам підприємства. Борги накопичувалися з дві тисячі восьмого року. За цей час на підприємстві змінилося декілька директорів, а обсяги виробництва впали у десятки разів. За даними відділу кадрів підприємства, штатний розклад заводу – тисяча сто чоловік, але тільки третина з них забезпечена роботою.    

Тетяна, робітниця ДП «ХПЗ ім. Шевченка»:

– Закройте завод отдайте людям деньги и закройте завод если он не рентабельный, если он не производительный, закройте его. Зачем одни получают зарплату и ходят на работу, другие вообще не получают.
 

Віктор, робітник ДП «ХПЗ ім. Шевченка»:

– Предприятие государственное? Государственное. Верните деньги людям а потом решайте или банкрот завод, или все что угодно.

Григорій,  робітник ДП «ХПЗ ім. Шевченка»:

Выход  один. Если у нас появился новый хозяин в лице Укроборонпрома он должен прислать сюда нового директора, заключить мировое соглашение с кредиторами, и рассчитаться с их долгами, начав с чистого листа работать с этим предприятием.

Підприємство знаходиться у процесі санації. Хоча загроза банкрутства і залишається, але у керівництві заводу впевнені, що у них є шанс вийти з кризи і розрахуватися з людьми.

Василь Лунін, головний інженер ДП «ХПЗ ім. Шевченка»:

-Укроборонпром в состав которого мы вошли в ноябре 2011 года,  после того как ознакомился детально с нашим планом реструктуризации и ознакомился с заводом, с нашими разработками –  уверен, что при подписании своевременно контрактов мы сможем работать. У нас есть и специалисты, и необходимое оборудование.

Після входження підприємства у державний концерн Укроборонпром, розповів головний інженер, вже отримано три замовлення на виробництво систем керування. Тож від того наскільки якісно і у строк вони будуть виконані залежить подальша доля підприємства. Тому дирекція заводу прийняла рішення до тринадцятого квітня виплатити всім робітникам по тисячі гривень авансу. В свою чергу колегія Харківської облдержадміністрації планує звернутися до керівництва Укроборонпрому з пропозицією змінити керівництво підприємства.

Андрій Соловйов, Сергій Перець, Харьковские Известия