В Харькове определили победителей конкурса “Город без барьеров”

27.12.2017 14:16   -
Автор:
Результат конкурсу "Місто без бар"єрів" перевершив всі очікування організаторів. Всі роботи видались і цікавими, і креативними. Молоді архітектори надали масу ідей і головне рішень для втілення своїх проектів у життя.  
 
Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення 
 
Работы все профессиональные, нужно отдать должное нашим студентам и такие креативные, с таким интересным молодым, творческим подходом. Геннадий Адольфович передал им слова своей благодарности за то, что они посчитали для себя возможным и нужным принять участие в этом конкурсе. Понимаете, это тот ресурс профессиональный и гражданский, который имеет для Харькова неоценимое решение.
 
Саме заклади культури на сьогодні залишаються недоступними для людей з інвалідністю – доступних лише 30%. З музеїв таких лише два. Тому саме вони опинилися в центрі уваги студентів.  
 
Олена Шингарьова віце-президент Харківської міської громадської організації інвалідів "Креавіта"
 
У нас были определённые критерии оценки. Мы хотели, чтобы был системный подход, чтобы учитывались элементы доступности и потребности всех людей с инвалидностью, не только тех, которые передвигаются на инвалидных колясках, но и людей с проблемами зрения, слуха. Такие, чтобы была и эстетическая составляющая. 
 
В результаті журі визначило переможців. І сьогодні в мерії відбулось нагородження як всіх учасників конкурсу, так і головних призерів, які посіли перші три місця і два заохочувальних. Втім, головне визнання, перше місце, дісталося Олені Прядці, яка розробила елементи доступності художнього музею у двох варіантах, один з яких з будівництвом спеціального скляного переходу.    
 
Олена Прядка студентка Харківського національного університету будівництва та архітектури 
 
Это Бекетовское здание, это памятник архитектуры, это в некотором роде лицо Харькова и такой переход бы лишь украсил и подчеркнул историческое здание и украсил бы улицу Жён Мироносиц. 
 
Проекти-переможці міські владники візьмуть до уваги і в планують їх втілити у життя. І, як зізнаються студенти, для них це буде головною нагородою.