В Харькове обсудили инновационные подходы, которые могут стать основой изменений в сфере образования

03.05.2017 15:06   -
Автор:
Понад шістсот п'ятдесят педагогів з різних куточків України, а також близько сотні вчених з двадцяти країн світу. В Харкові відбулася наймасштабніша освітня (не)конференція EdCamp Ukraine. Цей захід, впевнена губернатор Юлія Світлична, стане поштовшхом до впровадження реальних змін задля якісного навчання сучасної молоді.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації
 
У нас спільна мета. Ми хочемо відкрити для України нові можливості – з її потенціалом, з її ідеями. І кожен з нас розуміє, що це комплексне завдання. Але основа основ лежить у школі. Тому що саме в школі відкривається особистість, вона формується. А разом з маленькою особистістю відкриває свій потенціал кожний вчитель.
 
Останні тенденції, нові ідеї та прогресивні підходи в педагогіці. Все це стало предметом обговорення учасників масштабної освітньої національної (не)конференції.
 
Лілія Гриневич міністр освіти та науки України
 
Я хочу, щоб ми з вами стали тими, хто зможе повести за собою інших учителів – тих, хто зневірився в тому, що щось зміниться, тих, хто не хоче мінятися, але змушений буде це зробити у новій школі заради дітей, заради нас самих.
 
Всі інноваційні ідеї, що були запропоновані під час заходу, матимуть подальший розвиток, наголосила губернатор Юлія Світлична. Зокрема, у майбутньому вони будуть реалізовані на території Харківщини та інших регіонів України.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації
 
И мы уже мини-EdCamp проводим в отдельных школах совместно с организаторами сегодняшнего EdCampа. Я думаю, это даст возможность вовлечь больше учителей, даст им возможность открыться. Показать, что власть открыта к общению. И во-вторых, внедрить новые идеи и новые подходы.