В Харькове из-за сильной жары цветут водоемы

31.07.2012 18:20   -
Автор:

Яскраво зелений колір, специфічний запах. У воді наче тече своєрідне життя – скупчення каламуті, з першого погляду схоже на желе. Що характерно, незважаючи на спеку, на пляжі у Журавлівському гідропарку людей небагато. А тих, хто купається і зовсім по пальцях перерахувати можна. Мовляв, окрім того, що залізти у таку воду просто неприємно, ще й за здоров*я хвилюються.

Володимир ,відпочивальник:

-Так, ножки, помочили и поедем дальше. Запах такой нехороший, дурно пахнет. Вон видите зелёные пятна, это бактерии, рыба он есть дохлая плавает.

Марина, відпочивальниця:

-Составляет немалую опасность, потому что 46 (СК) 00:58 человек незакалённый, иммунитета нету, может быть кожные заболевания, желудочно-кишечные.

Катерина, відпочивальниця:

-Плавает какая-то непонятная мутная зелёная гадость, не знаю, что это такое, периодически встречаются окурки. Её бы почистить – было бы шикарно.

Недопалки – то питання до свідомості людей. Риба гине – то через спеку їй не вистачає кисню у воді. А щодо прочистки – не допоможе, запевняють санлікарі. Це синьо-зелені водорості. Спека завітала до міста ще в квітні, тому і цвісти вода почала раніше, ще місяць тому. Тепер цей процес досяг апогею. Впоратися з цією ситуацією можуть лише риби, які харчуються цими водоростями. Але їх у водоймищах недостатньо. Та все одно, купання у такій воді не несе у собі загрози для здоров*я людини, кажуть у міськсес.

Ірина Зубкова ,головний санітарний лікар міста Харкова:

-Сине-зелёные водоросли не являются противопоказанием для того, чтоб вы купались, да действительно неприятно купаться в зелёной воде, я это всё прекрасно понимаю, но на организм оно абсолютно никак не воздействует.

Загалом у Харкові придатними для відпочинку є три пляжі. Олексіївський лугопарк, Журавлівський і Безлюдівський гідропарки. В інших трьох у воді знайдено хвороботворні мікроби та віруси. Перевірка цих місць для купання санлікарями проводиться щотижня.

Анастасія Полякова, Євген Карпенко ,Харьковские Известия.