В Департаменте охраны здоровья отчитались о ходе выполнения комплексной программы развития этой отрасли

13.02.2019 14:00   -
Автор:
У Департаменті охорони здоров"я відзвітували про хід виконання комплексної програми щодо розвитку галузі. У 2018 році загалом на її підтримку було виділено 1 мільярд 737 мільйонів гривень. Кошти розподілялись, в першу чергу, на виплату заробітної плати персоналу та на закупку необхідних медичних препаратів. Та натомість, як зазначає директор Департаменту Юрій Сороколат, є проблеми з фінансуванням, адже потреба у медикаментах для лікарень більша і на 2019 рік існує заборгованість. 
 
Юрій Сороколат директор Департаменту охорони здоров'я 
 
Мы выполнили, как говорится, все то, что запланировали в нашей комплексной программе. Но с финансированием на сегодняшний день, я думаю, что будет определено вот на ближайшей сессии. Мы сделали уже определенные передвижки в рамках того бюджета, который есть, чтобы закрыть всю ту задолженность, которая у нас сформировалась в размере 49 миллионов гривен на 2019 год переходящий перешла задолженность. Мы уже ее определили как мы ее погасим.
 
На розвиток галузі охорони здоров'я  – це і на закупку нового обладнання, і на проведення необхідних ремонтних робіт у медзакладах минулоріч було виділено 188 мільйони гривень. 
 
Юрій Сороколат директор Департаменту охорони здоров'я 
 
Из этих 180 на 62 миллиона было приобретено различного оборудования для многих лечебных учреждений. Потребность у нас конечно значительно больше в этом направлении, но те финансовые ресурсы, которые у нас были, мы их использовали и надеемся, что в этом году будем иметь не хуже финансовой возможности, чем в прошлом году.
 
Та у Департаменті охорони здоров'я не зупиняються – планують і надалі ефективно працювати у пріоритетних напрямках для того, щоб підвищити якість та доступність надання медичних послуг жителям міста. Всі зміни до комплексної програми та до кошторису витрат будуть розглянуті на найближчій сесії Харківської міської ради, яка відбудеться 27 лютого.