В Червонозаводском районе наложен арест на 158 квартир и 7 автомобилей

24.05.2012 17:46   -
Автор:

В одному з найменших районів Харкова – Червонозаводському споживачі заборгували Тепловим мережам – більше тридцяти  мільйонів  гривень. Деякі власники квартир не сплачують за спожиті послуги з дві тисячі п’ятого року. Вулиця Достоєвського шість: родина з трьох працездатних громадян винна комунальникам за тепло та гарячу воду близько тринадцяти тисяч гривень. Районний суд ухвалив: стягнути заборгованість, застосувавши примусове проникнення до житла боржників.

Двері відчинені, але виявилося, що боржники готувалися до приходу виконавців – у квартирі майже нічого нема.  

Людмила Верба , співвласниця квартири:

-Вот что вы сейчас со мной сделаете У меня брать нечего. Что вы со мной сделаете?

Після кількох годин перемов та опису  майна, що залишилося у квартирі, – гроші у власників житла такі знайшлися. Борг та судові витрати – погашені повністю. І такі випадки непоодинокі. За статистикою, громадяни, які винні за комунальні послуги достатньо забезпечені і отримують стабільний дохід. Інші ж люди, які дійсно не спроможні платити, знаходять вихід. Вони користуються державними субсидіями і сплачують за спожиті послуги вчасно.

Раїса Миколаївна , сусідка боржників:

-Я считаю, я пользуюсь – я плачу. Все. А соседи пусть как хотят.

Перш ніж застосовувати до боржників жорсткі заходи тепловики достатньо довго проводять роз’яснювальну роботу з неплатниками.

Віктор Дядьков , начальник служби «Теплозбут» Червонозаводської філії КП «Харківські теплові мережі»:

-Потребителям направляются различные напоминания, уведомления с просьбой погасить имеющуюся у них задолженность, за предоставленные услуги. Если этого не происходит, мы вынуждены обращаться в местные, районные суды, о взыскании задолженности в судебном порядке.

За наявності рішення суду до справи беруться державні виконавці. Вони черговий раз  повідомляють боржника про необхідність сплатити, та надають десятиденний термін для мирного вирішення проблеми.

Ольга Назаренко,  старший державний виконавець Державної виконавчої служби Червонозаводського районного управління юстиції м. Харкова:

-Якщо боржник не реагує на виклики державного виконавця та не з’являється, тому державний виконавець вимушений приймати такі міри як примусове входження і заборона виїзду за кордон боржника. Також арешт майна боржника нерухомого у єдиному нотаріальному реєстрі.

Крім арешту квартири, у злісних неплатників можуть також описати дачу або автотранспорт. Це майно, поки не буде погашений борг – не можна ні продати, ні подарувати, ні закласти під заставу. Особисті рахунки боржника, якщо такі є, також можуть будуть заморожені. Тільки у цьому році у Червонозаводському районі, згідно рішень суду, вже накладено арешт на сто п’ятдесят вісім  квартир та сім автомобілів. 

Андрій Соловйов, Євген Шинкаренко, Харьковские Известия.