В Харькове с визитом – посол Латвии в Украине

24.05.2012 17:51   -
Автор:

Партнерські відносини Латвії з Харківщиною тривають вже протягом багатьох років. Співпрацюють обидві сторони у різних галузях. Однак аби зміцнити зв"язки, до Харкова приїхала посол Латвії в Україні Аргіта Даудзе. Перша зустріч із обласними чиновниками.

Юрій Сапронов,  заступник голови Харківської облдержадміністрації:

-Самой большой перспективой является, это та земля, те черноземы, которые у нас есть. С 1 января 2013 года в Украине вступает в силу закон о продаже земли. Эффективность использования земли сегодня только 24 процента.

Тому цей закон, каже Юрій Сапронов, надасть можливість використовувати чорнозем ефективніше. У свою чергу, Аргіта Даудзе зазначила, їхня сторона дуже зацікавлена у співпраці у сільському господарстві. І не тільки їхня країна, а й інші держави Євросоюзу.

Аргіта Даудзе,  Надзвичайний та Повноважний посол Латвійської Республіки в Україні:

-Так сотрудничество между вузами, так возможность агропромышленного комплекса ознакомиться ближе в Украине с вашими интересами, так и в промышленности видеть точки соприкосновения.

Окрім того іноземній делегації було запропоновано відкрити у Харкові почесне консульство Латвійської Республіки. Це питання закордонні гості спочатку пообіцяли обговорити у себе на Батьківщині. Але, погодилися, такий крок тільки зміцнить їхню двосторонню співпрацю. Про неї посол Латвійської республіки говорила і у мерії.

Олександр Новак , секретар Харківської міської ради:

-Город является промышленным центром Украины, особенно то,что имеет направление и отношение к отрасли машиностроения.

Тому і в цьому напряму можна обмінюватись досвідом. Окрім того, іноземці оцінили й підготовку Харкова до Євро чемпіонату на високому рівні.

Євгенія Кутнова,Євген Карпенко.Харьковские Известия.